2020 wordt het startjaar van Xbox-serie Xondanks de moeilijke periode die we meemaken vanwege Covid-19. De plannen van Microsoft zijn daarom aangepast aan deze "nieuwe norm" en dit alles was niet eenvoudig, zoals Phil Spencer zelf uitlegde in een interview met BBC.

De wereldsituatie, met de de economische crisis is de afgelopen maanden versterkt, leidde het bedrijf Redmond tot verschillende keuzes, zoals verteld door Spencer:

We zitten in een periode van grote economische onzekerheid. We zijn elke dag getuige van ontslagen en faillissementen. Het is moeilijk. Wij zorgen voor de vrije tijd van mensen. We zijn geen basisbehoefte. We zijn geen voedsel en geen dak voor mensen. We willen dus dat de lancering aansluit bij de huidige situatie.

Hoe kunnen we zo goedkoop mogelijk plezier maken? We bieden nog steeds het Xbox All Access-lidmaatschap waarmee je een console in maandelijkse termijnen kunt kopen, inclusief de Xbox Game Pass. En in het geval dat iemand niet het juiste moment is om een ​​nieuwe console te kopen, die wil blijven spelen met degene die je hebt, zullen we ook de oude consoles blijven ondersteunen.

Onze strategie is gericht op de ervaring van de spelers en niet op de hardware. Als een gezin dit jaar geen nieuwe Xbox kan kopen, is dat prima, onze strategie zal niet gebaseerd zijn op het aantal consoles dat we dit jaar zullen verkopen.

Een verandering van visie passend bij de historische context van deze 2020, met Microsoft dat de Xbox Series X zal lanceren, maar dat blijft ook Xbox One ondersteunen en zijn varianten. Misschien, zoals al zei eerder, we zullen de echte next-gen over een lange tijd zien.