Morgen zal Sony de wereld onthullen wat PlayStation 5 kunt u spelen en misschien wordt de console zelf weergegeven. Op dit moment alleen hypothesen, maar wat hij ons in deze uren laat bespreken is de mogelijke prijs console verkoop.

Op Amazon UK zijn ze dat inderdaad verschenen twee PlayStation 5-tijdelijke aanduidingen met een relatieve prijs: £ 599, ongeveer € 700. Echt hoge kosten als we denken dat PlayStation 4 voor 399 is verkocht, maar er is iets dat ons gerust kan stellen. Zowel het 2TB-model als het 1TB-model hebben dezelfde prijs, wat onmogelijk is omdat de tweede minder zou moeten kosten: dit doet ons geloven en hopen dat prijzen zijn slechts een tijdelijke aanduiding, in afwachting van officiële informatie.

Wel moet gezegd worden dat de nieuwe Sony console een Ingebouwde SDD, een veel duurdere technologie dan de mechanische harde schijf, evenals de nieuwe Dualense, met moderne functies nog steeds niet volledig onthuld.

De prijs zou dus nog wel eens hoger kunnen zijn dan die van PS4, wat gehoopt wordt is dat het toch zal zijn binnen een voor wereldwijde gebruikers aanvaardbare drempel.