De site De Gamepost heeft de eerste patenten voor de nieuwe Sony-console in handen gekregen: PS5. Onder deze had het octrooi betrekking opgrafische interface (GUI) van het nieuwe systeemdashboard kan nieuwe functies onthullen om minder bekwame spelers te ontmoeten.

Volgens de schetsen lijkt het erop dat Sony heeft besloten een stijl te behouden die lijkt op het XMB-dashboard dat al op PS4 aanwezig is, maar enkele wijzigingen aanbrengt in het beheer van degebruikerservaring.

Wat in het oog springt, is de intentie van Sony om de spelgegevens van gebruikers te verzamelen (door middel van mogelijke algoritmen van Machine leren) oplossingen en suggesties gericht, om de winkansen van de speler te vergroten, als de speler vastzit op een bepaald punt in het spel.

Dit kan duidelijk een eenvoudig octrooi blijken te zijn en misschien is dit futuristische kenmerk gebaseerd op kunstmatige intelligenties komt niet aan op PS5, maar wie weet.