De laatste inspanning van de jongens van Ninja Theory bereidt zich voor om het publiek over de hele wereld te verbazen: Hellblade 2 is momenteel in ontwikkeling met Unreal Engine 5 als een game-engine.

De aankondiging komt rechtstreeks door de laatste update van de Xbox-blog. Het exclusieve Microsoft is daarom een ​​van de weinige titels waarvan het gebruik van de nieuwe game-engine die door Epic Games is ontwikkeld, momenteel wordt bevestigd. Hellblade 2 belooft technisch gezien een hypermodern spel te zijn: denk maar dat de korte sequenties van de presentatietrailer daadwerkelijk gamebeelden laten zien.

De kracht van Xbox Series X werd voor het eerst gedemonstreerd met de presentatie van Hellblade II. Het team zal de game ontwikkelen op Unreal 5 en de kracht van de Xbox Series X benutten om de franchise naar ongekende niveaus te brengen. De film getoond is is geregistreerd met de daadwerkelijke engine en toont de kracht die de console beschikbaar zal maken voor ontwikkelaars om universums, ervaringen en games aan te bieden op manieren die je je nooit had kunnen voorstellen.

Kortom, evenals zijn voorganger ook dit nieuwe hoofdstuk van Senua's avontuur lijkt te doen rol de ogen van ons allemaal spelers. Het valt nog te begrijpen hoe de titel zal worden beheerd in de versie die is gewijd aan Xbox One.