Een van de sterke punten van de hybride console Nintendo Switch is de mogelijkheid om te genieten van de ervaring van Triple A-titels - die we normaal gesproken op een vaste console aantreffen - ook in formaat portatile, met de tijd technische compromissen. En hoewel in de meeste Nintendo-titels deze worden omzeild door een proces van optimalisatie en kwaliteitscontrole perfect, we kunnen niet hetzelfde zeggen over titels van derden.

Als we aan de ene kant uitstekende poorten hebben, zoals het werk van Paniek knop! met Doom 2016 en dat kleine wonder dat de kinderen van Saber Interactive erin geslaagd om te creëren met de haven van The Witcher 3, er zijn ook slechte poorten zoals Bebloede: Ritual of the Night e Xenon Racer. Het doet pijn om het te zeggen, maar De portering van The Outer Worlds voor Nintendo Switch nadert angstaanjagend de laatste categorie.

Maar laten we een paar stappen teruggaan. Alvorens te wijzen op de ernstige technische gebreken van deze door Port ontwikkelde haven Virtuos en hoe deze, met enkele kleine contra-indicaties, konden worden opgelost ... wat is de buitenwereld?

The Outer Worlds: Around Halcyon

The Outer Worlds is een titel ontwikkeld door Obsidian Entertainment die de dynamiek met elkaar vermengt RPG-Western binnen een gameplay waar de typische actie van de FOD is de meester. En we konden niets minder verwachten van de makers van Fallout: New Vegas, een van de bekendste en meest gewaardeerde hoofdstukken uit de overlevingsreeks van Bethesda. In tegenstelling tot de laatste presenteert The Outer Worlds zich in een post-apocalyptische setting, maar dat komt niet door natuurrampen of niet. Nadat we zijn ontwaakt uit een cryogene slaap van 70 jaar, wordt ons personage het zonnestelsel in gekatapulteerd Ijsvogel, waar mensen proberen te overleven ondanks de schaarste aan hulpbronnen - vanwege de agressiviteit van de fauna - en energie. Tijdens ons avontuur leert de speler verschillende interessante personages kennen en wordt hij tot een keuze geroepen: of om zich te onderwerpen aan het gezag van de Raad van Halcyon of om te staan ​​als het laatste sprankje hoop dat de kolonie zal bevrijden.

The Outer Worlds Nintendo SwitchDeze laatste doelstelling zou zeer ingewikkeld zijn zonder de aanwezigheid van een bemanning, die zichzelf geleidelijk ontgrendelt tijdens het spelen. Elk van de persoonlijkheden die we in ons schip vinden - mooi genoemd "Het onbetrouwbare" - niet alleen met zich meebrengt verscheidenheid op het niveau van gameplay-mechanica, maar ook op narratief niveau, door toegewijde en thematische zoektochten, die worden voorgesteld tijdens de verkenning van de planeten van het systeem.

Volgens de traditie met betrekking tot dergelijke titels, in The Outer Worlds de keuzes van de speler bepalen het lot van de mensen die met ons verbonden zijn en beïnvloeden hoe ze ermee omgaan.

De karakterkaart

Sinds het maken van je avatar, de speler heeft de volledige controle over de ontwikkeling van haar statistieken. Via een systeem gebaseerd op "Ervarings punten" - verkrijgbaar door de verschillende missies te levelen en te voltooien - je kunt de vaardigheden en sterke punten van je alter-ego in alle vrijheid aanpassen: je kunt ervoor kiezen om een ​​intergalactische bandiet met alle spieren en weinig vindingrijkheid te spelen of een technische goochelaar die in staat is om een slot hacken, maar niet erg bedreven in de confrontatie van man tot man.

The Outer Worlds Nintendo SwitchHieraan wordt een systeem van toegevoegd perk die verschillende bonussen biedt, niet alleen voor de waarden van ons karakter, maar ook voor die van onze metgezellen. Het geheim van succes in The Outer Worlds is daarom te weten hoe je je opstelling kunt balanceren volgens de voorgestelde situaties. Als bijvoorbeeld de monteur Parvati Holcomb faciliteert engineering werk, de Vicaris Max kunnen we snel normaal geblokkeerde poorten of terminals hacken.

Schieten de Matrix

Tijdens onze verkenningen stellen de incidentele botsingen met criminelen, rebellen en wezens die Halcyon bevolken ons in staat om een ​​gevechtssysteem onder de knie te krijgen dat niet alleen is gebaseerd op zwakheden in bepaalde wapens - en daarom ook in negatieve statussen zoals verdoving of bedwelming - maar ook op het vermogen van de speler vertraag de actie voor een beperkte periode.

The Outer Worlds Nintendo SwitchHet ontbreken van een of andere gerichte hulp, maakt geweerspel op consoles niet zo vloeiend en leuk als in de pc-versie. Als we aan de ene kant de tijd kunnen vertragen om nog een paar seconden de tijd te nemen om obstakels te elimineren, kan de situatie tijdens de drukste gevechten uit de hand lopen voor de minder gewende consoleschutters.

The Outer Worlds, Switch IS NIET "de beste optie"

We komen daarom bij de technische hiaten die aan het begin van dit artikel worden genoemd. Alhoewel Virtuos 'werk om een ​​titel als The Outer Worlds naar een hybride console te brengen wel prijzenswaardig, het eindresultaat is niet het beste. Allereerst uitgaande van de grafische compromissen: wat we in handen hebben is een versie die nog lager is dan wat we zouden kunnen definiëren als "met minimale details" op Low-end pc. Niet alleen de resultaatstructuren pastel en onduidelijk, maar ook de game setting was verstoken van de meeste details. Het spel lijdt niet alleen onder de beruchte pop-in van de verschillende activa, maar ook - en het lijkt absurd om te zeggen - van een zeldzame maar nog steeds irritante buffering sommige gebieden laden. Kortom, de actie van de game stopt even, compleet met een "I'm lagging YouTube" -stijlband, zodat de game de elementen voor ons kan laden. Dit is niet alleen bestraft de oorspronkelijk gedachtestijl, maar brengt ook de onderdompeling in gevaar, om niet te zeggen dat het de ervaring van de meest veeleisende spelers zou kunnen bederven.

En hoewel het concept van avant-gardistische graphics op Nintendo Switch wordt overschaduwd door Virtuos er was ook een gebrek aan wens om de titel voorgoed te optimaliseren. In tegenstelling tot de fantoomprognoses van de ontwikkelaar, die een resolutie van 720p in draagbare modus en 1080p in gedokte modus vermeldde, bereikt The Outer Worlds op Nintendo Switch nauwelijks 540p indien gespeeld als een draagbaar spel ei 720p als de console is aangesloten op een scherm. Ook vanuit het oogpunt van vloeibaarheid, het spel bereikt een paar keer de vaste 30 fps, zelfs 18 frames per seconde wanneer u zich in bevolkte scenario's bevindt.

Op dit moment ligt de enige oplossing voor deze ramp in de modding community, wat in een paar uur is gelukt overclock de hybride console van Nintendo en om een ​​mod uit te brengen die niet alleen een kleine verbetering in de grafische sector kan bieden, maar ook om de problemen met betrekking tot de stabiliteit van de titel op te lossen. En hoewel Nintendo Switch overklokken veilig door Nintendo zelf kan worden ingeschakeld, is deze optie een tweesnijdend mes dat in sommige gevallen kan honderden consoles bakken - sprekend over de modellen die in 2017/2018 zijn uitgebracht - over de hele wereld.

Concluderend wordt The Outer Worlds voor Nintendo Switch voorgesteld als een project ambitieus maar weinig nagedacht. Hoewel het een moeilijke maar niet onmogelijke taak is voor Virtuos om zo'n grote titel naar de hybride console te brengen de brainstorm ontbrak; dat tweak naar de configuratie van de Unreal Engine 4, die een lager resultaat zou hebben opgeleverd dan de andere consoles, maar nog steeds beter dan wat in de winkels arriveerde. Voor het goede doel, de titel is uitstekend vanuit het oogpunt van gameplay en ik raad de aankoop aan (misschien te koop) aan degenen die exclusief Nintendo Switch bezitten. Als u echter een andere console of zelfs een pc beschikbaar heeft, vermijd dan deze poort.