Nintendo zal in 2021 een hotel openen op zijn historische oude locatie in Kyoto. Wanneer gaat het open voor het publiek en wat zit erin?

In het gebouw in Kyoto werd Nintendo gehost toen het nog geen videogames produceerde, maar Hanafuda-kaarten. Het bedrijf heeft niet altijd videogames gemaakt, omdat het is opgericht door Fusajiro Yamauchi in 1889, maar hij wijdde zich aan de productie van speelkaarten. Na te zijn gerenoveerd en gemoderniseerd, is de Nintendo Hotel opent voor het publiek van April 30 2021.

Het restaurant krijgt in totaal tien kamers plus nog tien gepland in het gebouw dat er specifiek naast komt te staan twintig slaapkamers. Daarnaast is er een restaurant, een bar, een spa en een fitnessruimte.

Als je van plan bent om volgend jaar naar Kyoto te gaan, raden we je aan erover na te denken!