Een van de belangrijkste aankondigingen van het PlayStation 5-presentatie-evenement was Resident Evil 8: Dorp, een titel die sommigen volledig weerspiegelde oude geruchten die we hadden gemeld.

Dezelfde insider die alles had voorzien, heeft dat nu ook gedeclareerd dat Capcom-spel komt alleen aan op PlayStation 5 en Xbox Series X, en niet op huidige consoles, om technische redenen. Aanvankelijk ook gepland voor PlayStation 4 en Xbox One, moest Capcom deze versies uiteindelijk annuleren omdat ze niet voldoende presteerden.

Lovermatige pop-up van de elementen op het scherm, evenals een te traag laden van texturen vooral in zeer grote omgevingen zoals het hoofddorp, leidde het er daarom toe dat het Japanse bedrijf alleen overstag ging op de volgende generatie versies van Resident Evil 8: Village.

Uitstekend nieuws, dat de grafische goedheid van het spel bevestigt, iets minder voor degenen die het laatste hoofdstuk van de horrorserie op de huidige console hadden willen spelen.