Xbox-serie XLo Smart delivery het is ongetwijfeld een van de meest interessante kenmerken van de huidige periode van het naderen van de volgende generatie. Gerichte technologie Xbox Het is zeker een interessante optie voor veel spelers die, door er gebruik van te maken, de zekerheid hebben dat ze een geoptimaliseerde versie kunnen hebben voor Serie X van Xbox One-titels die deze functie ondersteunen.

Om de functies in detail te analyseren, dachten we dat Microsoft zelf dat, met een bericht erop Xbox Wire, wilde de voordelen uitleggen:

“Als je de Xbox One-versie van een ondersteunde titel koopt, leveren we, zoals altijd, de beste versie voor je Xbox One. Als je besluit om naar de volgende generatie te gaan met Xbox Series X, zullen we je automatisch de Xbox Series X-versie van de game aanbieden, zonder extra kosten, zodra deze beschikbaar komt.. U heeft niets nodig om te kiezen welke versie u wilt downloaden. Wij zorgen voor alles. En het is niet beperkt tot digitaal gekochte games; fysieke schijven van Xbox-games kunnen Smart Delivery ook ondersteunen als ontwikkelaars of uitgevers besluiten deze te implementeren. "

Kortom, hoe profiteert u eigenlijk van de voordelen van Smart Delivery? Microsoft illustreerde het met eenvoudige praktische voorbeelden:

  • "Als je Gears 5 bezit of er momenteel dol op bent via de Xbox Game Pass, kun je het vandaag spelen op Xbox One. Als je later deze kerst Xbox Series X koopt, hoef je alleen maar op een knop te drukken om het te downloaden en de geoptimaliseerde versie van Gears 5 - beschikbaar op de eerste dag van de console - binnen handbereik te krijgen. "
  • “Wanneer Halo Infinite deze kerst op Xbox Series X en Xbox One wordt gelanceerd, hoef je de game maar één keer te kopen en heb je de beste versie voor de game die je hebt, of beide. Als je de Xbox Series X in de woonkamer plaatst, zal Smart Delivery hem herkennen en je de geoptimaliseerde versie daarvan geven. Als je besluit je Xbox One naar een slaapkamer of kantoor te verplaatsen, herkent Smart Delivery het en geeft het je die versie wanneer je op Xbox One bent. "
  • “Eindelijk zullen sommige huidige en toekomstige Xbox One-titels worden geoptimaliseerd na de lancering van de Xbox Series X. Als je bijvoorbeeld Cyberpunk 2077 koopt bij de lancering op 17 september, verken je Night City op Xbox One. Als je Xbox Series X bij de lancering deze kerst neemt, kun je het daar ook spelen in achterwaartse compatibiliteit en precies beginnen waar je was gebleven. Dus wanneer CDProjektRED de Xbox Series X Optimized-versie van Cyberpunk 2077 uitbrengt, ontvang je de upgrade automatisch zodra deze beschikbaar is, zonder extra kosten. "

Een ongetwijfeld interessante en "spelersvriendelijke" functie die Microsoft wil blijven uitbreiden, met de implementatie al gepland, ook voor die titels op de Xbox Game Pass die zullen besluiten deze te ondersteunen.