PS5Blijkbaar zal Sony geen uniform upgradesysteem gebruiken om naar te "migreren" PS5 de games van de huidige generatie. Een van de interessante voordelen van Xbox-serie X is ongetwijfeld Smart Delivery-technologie waarmee je een game kunt kopen en deze vervolgens beschikbaar hebt voor alle Xbox-platforms die je bezit, maar het lijkt erop dat het Japanse bedrijf niet dezelfde kant op gaat.

Na recente bevestiging van EA dat Madden NFL 21 biedt hetzelfde upgradesysteem op zowel PS5 als Xbox Series X, het Japanse portaal Speelpark heeft contact opgenomen met SIE Japan om nadere details te vragen over de mogelijkheid om, ook in het Sony-huis, een functionaliteit te gebruiken die vergelijkbaar is met die aangeboden door Microsoft.

Blijkbaar echter het Japanse bedrijf heeft in dit opzicht geen plannen en laat de uitgevers volledige keuzevrijheid wie beslist of en hoe upgrades van hun games in de volgende generatie kunnen worden aangeboden, met eventuele regels en beperkingen.

In de tussentijd heeft EA bevestigd dat eigenaars van Madden NFL 21 in fysieke kopie niet kunnen profiteren van de upgrade van de titel op PS5 digitale editie aangezien het bedrijf uiteraard niet in staat zal zijn om het eigendom van de schijf te verifiëren in het geval van een console zonder de optische lezer.