Silent HillIn de afgelopen dagen de langverwachte en geruchtmakende aankondiging van een nieuwe Silent Hill het onthulde zichzelf niet, maar fans van de sage bleven niet helemaal droog.

De beroemde Konami-horrorserie heeft in feite de wereld van "binnengevallen" Dead van Daylight met een crossover met dezelfde naam die enkele van de sleutelfiguren introduceert in de asymmetrische multiplayer van Behavior Interactive.

Cheryl Mason en Pyramid Head hebben zich allebei bij de selectie van het spel gevoegdde eerste als overlevende terwijl de tweede natuurlijk als moordenaar. Zoals gebruikelijk brengt hun introductie ook nieuwe voordelen die verkrijgbaar zijn bij het Blood Canvas en een nieuwe gamekaart die liefhebbers vooral zullen waarderen: de Basisschool Midwich van het eerste hoofdstuk over PSOne.

De Silent Hill DLC het is al beschikbaar op Steam voor € 6.99 terwijl Dead by Daylight zal zijn speelbaar gratis voor de komende vijf dagen.

Daarnaast kunnen fans genieten van nog een klein juweeltje: Konami heeft de soundtracks beschikbaar gemaakt op Spotify van alle hoofdstukken van de sage.