We bevinden ons in een periode waarin de strijd tegen racisme het heeft de aandacht van de hele wereld getrokken en veel mensen hebben het veld betreden om gelijkheid en gelijke rechten te verdedigen. Ondertussen in het universum van Red Dead Onlinezijn talloze hackers begonnen vullen gameservers met leden van de Ku Klux Klan, strikt vergezeld van racistische zinnen. Naast het aanduiden van de slechte smaak van de auteurs van deze invasies, vroegen de spelers om een geweldige stem de tussenkomst van Rockstar Games, die uiteindelijk besloot een bepaald preventiesysteem te activeren.

Dankzij een kleine patch hebben servers nu de mogelijkheid om filter de modellen die op kaarten verschijnen wanneer een speler zich bij Red Dead Online aansluit. Als het uiterlijk van NPC geassocieerd met de KKK, het systeem daar onmiddellijk verwijderen. Hoewel dit probleem lijkt te zijn opgelost (samen met dat van de tweekoppige skeletten), Heeft Rockstar Games de strijd tegen de racistische bijnamen en beledigingen in de chat, vaak veroorzaakt door dezelfde hackers die controles doorstaan. Nogmaals, we kunnen alleen maar verbaasd zijn hoe laag bepaalde spelers kunnen vallen.