Electronic Arts heeft de datum van ingesteld uitgang van FIFA 21 op PlayStation 4, Xbox One en pc voor 9 oktober, aan het einde van de bijna beëindigde consolegeneratie. Gelukkig voor alle gamers die consoles van de volgende generatie willen kopen, heeft EA een service voorbereid die lijkt op de Smart Delivery van Xbox, de Dubbele bevoegdheid. 

De bediening van de dienst is eenvoudig. Iedereen die FIFA 21 voor PS4 of Xbox One bezit bij het lanceren van de versie voor PlayStation 5 en XBox Series X, kunt u gratis een exemplaar van de next gen console-game krijgen 

Er zijn enkele specifieke regels echter om van de dienst gebruik te kunnen maken. Allereerst daarDe versie van het spel dat zal worden verkregen, zal congrueren met de versie die hij al heeft. Dus als je FIFA 21 voor PS4 bezit, is het mogelijk om alleen de versie voor PS5 te krijgen, en omgekeerd, te beginnen met die voor Xbox One, krijg je alleen die voor Xbox Series X.

Ook als je het spel in fysiek formaat koopt, u moet de gameschijf in de nieuwe console plaatsen om toegang te krijgen tot de service. Dus in dit geval moet u ervoor zorgen dat u een versie van de nieuwe consoles koopt die het lezen van fysieke media ondersteunt.

Voor spelvoortgang is er een onderscheid: alleen die met betrekking tot Ultimate Team en Volta kunnen worden overgedragen tussen verschillende consoles. Online Seasons, Co-Op Seasons, Career Mode en Pro Club in omgekeerde volgorde zijn specifiek voor elke console.