Vanaf het eerste gezicht, Star Wars-squadrons toonde twee verschillende soorten ontgrendelbare items, maar van Electronic Arts had geen commentaar gegeven op de mogelijkheid van microtransacties in het spel.

Om het probleem op te lossen, dat in het verleden al veel controverse veroorzaakte voor EA, de creatief directeur van Motive Studios, Ian Frazier dan in een interview met Game Informer zei:

“We wilden een heel oude schoolmentaliteit behouden. Met deze game proberen we spelers te laten weten dat onze prijs $ 40 is, we willen dat ze ons als genereus ervaren en dat de game een complete ervaring is. Je gaf ons $ 40, hier is een spel waar je dol op zult zijn. Einde.
Het is geen game gebaseerd op een live services-strategie. Het is een compleet, fantastisch spel en heeft niets anders nodig. Dit betekent niet dat we nooit iets zullen toevoegen, maar zeker niet via een live dienst. '

De term 'live service' had velen verdacht gemaakt, dus Frazier, die het artikel op zijn Twitter-profiel deelde, bleef de betekenis van zijn woorden ondubbelzinnig verduidelijken.

Vrij duidelijk.