Niet om op te scheppen, maar al tijdens de eerste dagen van februari stelde ik dat de beste manier om met dit 2020 om te gaan erin zou bestaan ​​door traagheid tot 31 december, het begin van het decennium opnieuw te vieren en door te gaan alsof er niets was gebeurd. Een zachte tijdreset of een bonusjaar voor iedereen, verwijderd uit de pagina's van de geschiedenis. Waarom problemen aanpakken als je kunt doen alsof ze niet bestaan? Ongelooflijk, deze gedachtegang die zo volwassen en moedig is ten opzichte van het leven, is echter niet effectief gebleken in het licht van een 2020 die steeds moeilijker lijkt te verlopen, wat duidelijk maakt dat de nasleep van dit moeilijke jaar ver voorbij het einde van hetzelfde jaar zal gaan.

Het is waar, het gaat terug naar een soort van normaliteit, maar ik kan het niet helpen dat ik denk dat dit allemaal in wezen een grote is oplichterij. Let wel, ik heb het niet over plots of Machiavelliaanse klitten van de werkelijkheid, ik maak er liever een simpele toespraak van "Do ut des". Het kind in mij, dat, zoals je misschien al geraden had, het grootste deel van de zaken binnen mijn psyche haast, heeft er zojuist op gewezen dat ondanks dat ik terug moet komen om de realiteit aan te pakken, en daarom weer aan het werk moet gaan en niet meer gesloten wil leven in een cocon beschermd tegen alle lelijke en wrede dingen die buiten wachten en er elke dag niet meer naar kijken als onderdeel van een lus waar de tijd nooit echt naar voren stroomt, is er geen tegenhanger geweest. Gaan aandraaien: in deze fase moesten we rekening houden met onze plichten (en ach) maar het recht om ervan te genieten blijft nog steeds sterk verzwakt door alle verordeningen en richtlijnen - heilig, in godsnaam - die verminking en momenten van pure ontspanning verminken.

Alles kan ook worden omgezet in "Ok, ik gedraag me als een volwassene die in de samenleving is opgenomen, maar voor MIJ, wat zit er in je zak?". Voor alle liefhebbers van videogames krijgt deze gedachte onder meer vorm bij de annulering of transformatie van de belangrijkste media-evenementen van het jaar, zoals de E3, Gamescom en Tokio spelshow. Een harde klap voor zowel degenen die niet konden wachten om de rugzak op hun schouders te nemen en te vertrekken naar de exotische bestemmingen waar de evenementen plaatsvinden, en voor degenen die comfortabel vanuit de thuisstands hadden gepland om te genieten van de wervelwind van aankondigingen en presentaties die kenmerkend zijn voor de zomerperiode van de video-speelse media. Het is duidelijk dat niet alles verloren is gegaan, de afspraken blijven samenkomen en er is geen gebrek aan mogelijkheden om - al is het maar virtueel - met vrienden af ​​te spreken om voor een scherm te kletsen, maar toch…

2020

Zomertijd

Ik geef aan dat ik niemand wil vertellen hoe ze hun werk moeten doen, maar er is iets aan de hand "Periode E3" dat overtuigt niet. Het ontbreken van een referentiepunt, van een "mediabanner" waaronder de verschillende uitgevers zich kunnen verenigen en zo meer weerklank kunnen vinden bij het publiek, waarbij hun projecten binnen een meerdaags evenement over meerdere dagen worden gepresenteerd, is zeker wat kortsluiting veroorzaakt bij het gebruik van deze presentaties. Je moet niet alleen met verschillende "labels" jongleren, zoals het Summer Game Fest en de Summer of Gaming (er zijn verschillende dagen verstreken voordat ik me realiseerde dat het twee verschillende dingen waren), het Guerrilla Collective, de Paradox Insider, de Future Game Show en individuele evenementen met specifieke uitgevers zoals EA Play of zelfs specifieke titels, zoals het evenement gewijd aan Cyberpunk 2077, maar dit alles is buitengewoon gefragmenteerd en verdund zodat de aantrekkingskracht van deze "zomertour" niet voldoende kan overwinnen. Zelfs op de redactie waren er momenten van verwarring, juist vanwege de keuze voor een modus operandi die niet volledig in beeld was.

In essentie, het vlees op het vuur is daartoch staat de perceptie enigszins diametraal tegenover elkaar, juist veroorzaakt door het ontbreken van een Fil Rouge die al deze evenementen op een ordelijke manier met elkaar kunnen verbinden. Hoewel het vroeg is om te praten over wat ons de komende maanden van 2020 te wachten staat, is het waarschijnlijk dat het beheer van Gamescom 2020 veel beter verteerbaar zal zijn, aangezien een digitale omzetting van de Duitse beurs is aangekondigd, die de verschillende elementen daarom beter zou moeten kunnen coördineren. aan het publiek te presenteren, mede dankzij het feit dat ze minder talrijk zijn, maar vooral omdat ze ervoor hebben gekozen de geest van de conferentie zelf intact te houden, die daarom steviger en boeiender moet blijven.

2020

Koude Oorlog

Hoewel het web al is geëxplodeerd om direct na gisteravond op de meest uiteenlopende en opwindende manieren commentaar te leveren op het ontwerp van de PS5 11 juni, de gemiste afspraak met de concurrent Microsoft, die nu in juli wordt gehouden, heeft een breuk veroorzaakt in wat we allemaal meer dan wat dan ook verwachten: de zoete console-oorlog. Die prachtige rel van memes, venijnige tweets en podiumwinks die de E3 en zijn inhoud altijd spannend hebben gemaakt. Kijkend naar de openingsshow van Microsoft en wachtend op Sony's reactie in het hart van de volgende nacht, het theatrale ritme van hun woordvoerders en in het algemeen die sfeer zo feestelijk en tegelijkertijd angstig dat je ademt voor elke onthulling, het was bijna volledig verloren en we kunnen het nauwelijks verwachten om het in korte tijd terug te vinden.

Alle keuzes van uitgevers en industriereuzen zijn absoluut lovenswaardig of op zijn minst begrijpelijk, gezien de verschillende problemen, ook behoorlijk sterk en zelfs bloederig, die de VS in deze periode (en in het algemeen de hele wereld) treffen, en daarom wil het niet wees hier zeker een kritiek op, hoeveel een weerspiegeling van hoeveel tijd en manieren om zich aan het publiek te tonen soms belangrijker is dan de inhoud zelf die gepresenteerd moet worden. De elementen staan ​​allemaal op het spel, kortom, maar de verwijding van de tijd en de teveel aan nuchterheid van deze afspraken kunnen alleen alles maken minder briljant en meeslepend, waardoor de beste momenten van het jaar nagellak verliezen voor liefhebbers van videogames.

2020

Zonder de schijnwerpers

Kortom, ondanks dat het in die idyllische pre-next-gen-periode is, is het moeilijk om het meest emotionele, dromerige en speculatieve deel los te laten dat dit kostbare historische moment zou moeten kenmerken. Het is waar dat het op dit moment alleen Sony was om - bijna - al zijn kaarten te laten zien, Microsoft zal zijn azen pas over een maand laten zien en Nintendo lijkt, zoals gewoonlijk, solo te spelen, zonder te willen onthullen wanneer zijn Direct komt te presenteren de toekomst van zijn hybride console, waardoor er ruimte is voor veel verrassingen. Toch is het in sommige opzichten duidelijk dat 2020 dit ook heeft beïnvloed en dat dat waarschijnlijk de kans is om dat unieke gevoel van de komst van de nieuwe generatie te voelen.

Nu vraag je je misschien af ​​of dit stuk is gegenereerd echt van een steriele kinderachtige gril, en het antwoord is "Nou ja, natuurlijk." maar het is ook een kleine weerspiegeling van de mate waarin de passie met betrekking tot videogames niet exclusief is gekoppeld aan de handeling van het spel zelf, maar ook aan dat alles trekt rond. Discussies en speculaties onder vrienden, verraden verwachtingen, triomfkreten, verbijsterde stiltes, vroeg opstaan ​​en dat alles kenmerkt de "achter de schermen" van het speluniversum, dat nooit zoals in dit 2020 minder accessoire en belangrijker is dan ooit, aangezien dat , zoals gewoonlijk, erkennen we pas echt de waarde van iets als het ons in de steek laat.