MengerMicrosoft sluit Mixer, Haar streaming platform. De shutdown is gepland op 22 juli, wanneer al zijn partners (indien gewenst) zijn overgebracht naar het Facebook Gaming-platform. De transitie is al begonnen en de service stopt binnen een maand met werken.

"We zijn ver achtergebleven wat betreft maandelijks actieve gebruikers op Mixer, vergeleken met andere grote concurrenten" legde hij uit Phil Spencer, leider van de Xbox-divisie "Ik denk dat de Mixer-gemeenschap zal profiteren van het enorme Facebook-publiek en het gemak om het publiek te bereiken dat wordt aangeboden door het sociale platform".

De operatie duurt dus enkele weken en vanaf 22 juli Mixer zal direct doorverwijzen naar Facebook Gaming. Mixerpartners worden automatisch Facebook Gaming-partners en profiteren van het genereren van inkomsten. Alle eigenaren van Ember (Premiummixer van Mixer) en abonnees van abonnementen, ze krijgen gratis tegoed op het Xbox-platform in de vorm van een cadeaubon.

De plotselinge beslissing is te wijten aan de strategische keuze van Microsoft om te profiteren van het enorme verzorgingsgebied van het sociale netwerk, vooral met het oog op de lancering van xCloud, die zal worden geïntegreerd in het platform en spelers in staat zal stellen onmiddellijk toegang te krijgen tot de games die worden uitgezonden door de gevolgde streamers, een ambitie die vergelijkbaar is met de aanvankelijk door het project voorgestelde ambitie Google Stadia.

Wat betreft de top streamers, zoals Ninja en Shroud, deze zijn nu gratis om terug te keren naar Twitch of ook te landen op Facebook Gaming.

"Het was geen kwestie van economisch rendement" Legde Spencer uit The Verge, “Het was een kwestie van een partnerschap aangaan dat het beste vertegenwoordigde voor streamers en toeschouwers. We geloven dat dit een geweldige plek is en is om meer xCloud-inhoud te lanceren en spelers de mogelijkheid te geven om vanaf daar te spelen. ".

Microsoft heeft plannen om dit te bereiken 2 miljard spelers met zijn xCloud-platform, maar Mixer is niet een project gebleken dat sterk genoeg is om concrete hulp bij het bereiken van het doel te garanderen. "Als we nadenken over xCloud en de mogelijkheid om gameplay te bieden aan 2 miljard spelers, weten we dat het uiterst belangrijk is dat onze service een groot publiek vindt en dat Facebook ons ​​deze mogelijkheid duidelijk biedt" concludeerde Spencer.