The Last Of Us Deel IIDe laatste van ons deel 2 het is niet beschikbaar in de VAE en Saudi-Arabië vanwege de homoseksuele relatie tussen twee van de hoofdpersonen.

Het nieuws werd opnieuw gelanceerd door MSN die speculeerde als de redenen achter de blokkade titel van Naughty Dog ze zijn gemakkelijk te herleiden tot de bijzonder "conservatieve" tradities van de twee landen en werden enkele weken geleden in een paar tweets bevestigd.

"Een PS4-gebruiker op Reddit merkte op dat The Last of Us Part 2 niet bestaat in de Verenigde Arabische Emiraten Playstation Store. Hij nam contact op met de ondersteuning en kreeg te horen dat de game niet verkrijgbaar is in de winkel van het land, zoals verboden door de lokale autoriteiten, en dat het bedrijf er niets aan kon doen. ".

De tweede is veel meer verklarend en direct tweet:

'The Last of Us 2 is in het Midden-Oosten geblokkeerd vanwege seksuele (homoseksuele) inhoud.'

In beide landen wordt seksuele praktijken buiten het heteroseksueel huwelijk als illegaal beschouwd en worden er sancties opgelegd, variërend van eenvoudige boetes tot de doodstraf.