Square Enix heeft een officiële versie speciaal gemaakt PlayStation 5 en Xbox Series X van Marvel's Avengers. De titel zal, naast de klassieke formaten, ook in de vorm van gratis update voor gebruikers die de game kopen op de consoles die momenteel op de markt zijn.

Degenen die de game bezitten voor de huidige generatie consoles, kunnen zonder extra kosten overschakelen naar de verbeterde versie, zowel in het geval van overstappen van PlayStation 4 naar PlayStation 5, als van Xbox One naar Xbox Series X. Iedereen die de saves overzet naar de consoles next-gen zal in staat zijn om hun spelersprofielen over te zetten en verder te gaan waar ze gebleven waren. Het zal ook zo zijn ondersteunde het spel tussen verschillende generaties, zodat PS5-spelers kunnen spelen met vrienden op PS4- en Xbox Series X-gebruikers om verbinding te maken met vrienden op Xbox One.

Met snel laden, verbeterde resolutie en natuurgetrouwheid, meer gedetailleerde texturen en vernietiging van bepantsering, ray tracing en nog veel meer, op nieuwe generatie systemen Marvel's Avengers zal een ongelooflijke uitstraling en speelbaarheid hebben. De ervaring op PlayStation 5 zal vloeiend en dynamisch zijn en het meeste uit de snelle SSD, de tactiele sensaties van DualSense en de boeiende ruimtelijke audio halen. Om de kijkervaring beter aan te passen, kunnen spelers op PS5 kiezen tussen verbeterde grafische modus of hoge framerate-modus.

Kortom, tussen versie-upgrades en crossplay lijkt het erop dat er een beslist positief scenario wordt opgezet voor gamers. Meer nieuws on Marvel's Avengers zal worden onthuld in degebeurtenis gepland voor morgen.