De afgelopen dagen hebben verschillende vrouwen er een beschuldigdde Twitch- en youtuber-streamers di ongepast gedrag en misbruik. Het Amazon-platform lijkt het eerste dat wil reageren.

De gevallen van intimidatie in de wereld van influencers zijn niet nieuw, en sinds enkele jaren komen ze dankzij de klimaatverandering in de entertainmentwereld steeds vaker voor. Een paar dagen geleden reeks beschuldigingen met name ongepast gedrag heeft sommige streamers beïnvloed SayNoToRage, ProSyndicate en HenryG. 

Verschillende vrouwen hebben verklaard dat SayNoToRage dit gedrag ook bij live-evenementen zou vertonen. De streamer heeft gepost een verontschuldigingsvideo op YouTube waarin hij dit gedrag toeschreef aan een moeilijk verleden. De video werd echter snel verwijderd.

Maar de beschuldigingen zijn niet alleen gericht op streamers. De muzikant en streamer YoungStarling beschuldigde Twitch-CEO Emmett Shear via Twitter van het negeren van zijn waarschuwingen over de intimidatie die Twitch toestond.

Twitch antwoordde onmiddellijk op de beschuldigingen met een release die ook is vrijgegeven via Twitter waarin het toekomstige acties met betrekking tot dit probleem van intimidatie belooft.

 

De zorgen van YoungStarling waren meer dan een jaar geleden geuit, en sindsdien inderdaad Trekken deed iets. Gewoon om dit soort gevallen te beheren, tenminste vanuit het oogpunt van de media en de gemeenschap, de Beveiligingscomité. Dit zou de eerste echte test kunnen zijn voor dit orgel van 's werelds beroemdste streamingdienst voor games.