De jaarlijkse werd 's nachts gehouden Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) en natuurlijk - als Apple - waren er verrassingen en aankondigingen gewijd aan de wereld MacOS.

Onder de belangrijkste aankondigingen van de CEO van het Cupertino-huis, Tim Cook, wijzen we op de aankondiging van MacOS Big Sur: de nieuwe versie van het besturingssysteem Apple-merk. De nieuwe functies van deze nieuwe versie bevatten een grafische interface herzien en verbeterd, en knipoogt naar gebruikers die gewend zijn iOS, maar ook ondersteuning voor een nieuw type ARM-gebaseerde processor ontwikkeld binnen Apple zelf: Apple Slicon.

Apple WWDC 2020 Intel MacOS Apple SiliciumEen echte revolutie dus, de Macs hebben elke relatie definitief gesloten Intel en de zijne x86-processors en bereid je voor om te ondernemen een overgangsperiode. Hoewel het bedrijf verwacht dat dit proces op zijn minst zal duren 2 jaar, heeft het programma al geopend Snel aan de slag met universele app en begon met het aanbieden van verschillende app-ontwikkelaars a devkit wat de overstap van Intel naar Silicon nog meer zal vergemakkelijken.

Apple WWDC 2020 Intel MacOS Apple SiliciumDat het tijd is voor MacOS, iOS ed iPad OS eindelijk afstemmen? We moeten gewoon wachten komende herfst, wanneer de eerste Macs met de nieuwe ARM-processor op de markt komen.