Kojima ProductionsKojima Productions heeft besloten de stilte te doorbreken en te reageren op recente geruchten uitgegeven door een Franse krant en wat betreft de dracht van Metal Gear Solid V.

Volgens de Franse portal Gameblog zouden in feite de relaties tussen Hideo Kojima en Konami aanzienlijk zijn verslechterd tijdens de productie van het laatste hoofdstuk van MGS, met als eerste dat hij zou zelfs gokfondsen hebben omgeleid om PT te maken de speelbare demo van Silent Hills. Alles zou volgens geruchten zijn gebeurd zonder medeweten van het Japanse softwarehuis, waardoor de betrekkingen met Kojima in gevaar waren gebracht.

Met een tweet op de officieel profiel in de handen van Jay Boor, Global Head of Marketing and Communication bij Kojima Productions, het softwarehuis heeft speculaties ontkend en bestempeld als "categorisch onwaar".

"KOJIMA PRODUCTIONS geeft normaal gesproken geen commentaar op de geruchten en speculaties, maar we kunnen in ieder geval bevestigen dat het recentelijk door Gameblog.fr gepubliceerde artikel categorisch onjuist is".

Ondertussen werkt het softwarehuis aan de lancering van de PC-versie van Death Stranding, die op 14 juli aankomt in Steam en Epic Games Store.