Na erover te hebben gesproken in de onze voorbeeld, Biomutant keert terug om zichzelf te laten zien met een nieuwe video-gameplay.

Aangekondigd inAugustus 2017 en aanvankelijk verwacht voor de 2018, over de game is lang niet gesproken, ondanks het feit dat aan het begin van het jaar de ontwikkelaar experiment 101 verklaard dat de titel is ingevoerd in de laatste stadia van ontwikkeling.

In plaats daarvan heeft het softwarehuis deelgenomen aan de Zomer van gaming di IGNmet een nieuwe gameplay-video van Biomutant, waardoor meer informatie wordt vrijgegeven.

De creatief directeur, Stefan Ljungqvist, bevestigde wat we aanvankelijk wisten van het spel, namelijk dat het een RPG-open wereld, met de mogelijkheid om op een bepaalde manier te creëren gedetailleerd ons karakter, voortbordurend verschillende diersoorten selecteerbaar.

De video toont enkele elementen GDR van het spel, zoals de crafting; Stefan Ljungqvist zei ook dat sommige personages beter geschikt zijn om te vechten lichaam tegen lichaamterwijl anderen eerder zullen naderen heimelijkheid.

Ondanks de release van deze nieuwe film, is nog niet bekendgemaakt een releasedatum voor Biomutant bevestigd voor 2020: dit komt omdat, volgens de creative director, Experiment 101 een kleine Zweedse studio is, met ongeveer twintig werknemers, die vele malen betrokken is geweest bij andere parallelle projecten.

Biomutant wordt voor 4 verwacht op PS2020, Xbox One en pc.