Tijdens de eerste aflevering van Nacht stad draad, een van de belangrijkste mechanismen van Cyberpunk 2077, de laatste poging van CD Projekt RED.

In Cyberpunk 2077 blijft verkenning niet beperkt tot wat het te zien krijgt V, maar maakt het ook mogelijk om het leven van de burgers van te verdiepen Night City door middel van braindance. Binnen dit mechanisme kunnen spelers de herinneringen en ervaringen uit het verleden van een individu herbeleven via een soort tijdlijn. Het zal mogelijk zijn om te communiceren met de elementen die aanwezig zijn in het geheugen - bijvoorbeeld door toegang te krijgen tot de beveiligingscamera's - om de speler de kans te geven te zien wat zelfs het geheugen niet kan laten zien. Volgens de ontwikkelaars 'Deze monteur maakt geen deel uit van de optionele secties of verzamelobjecten, maar maakt deel uit van het titelverhaal.'

Cyberpunk 2077 wordt uitgebracht op November 17 2020 su PlayStation 4, Xbox One e PC en biedt opties upgrade gratis een PlayStation 5 ed Xbox-serie X.