In het kielzog van het enthousiasme dat door de twee vorige edities is opgewekt, komen de Italiaanse gemeenschappen die zich toeleggen op Nintendo-merken bijeen om de derde afspraak op het platform tot leven te brengen. Nintendo TVten, geboren in maart om voor het eerst onder een gemeenschappelijke naam de vele, verschillende facetten van de speler te verzamelen die gepassioneerd zijn door de producten van de Japanse uitgever.

Il prossimo 27 en 28 juni 15-gemeenschap van ons schiereiland zal leven geven NintE3, evenement gestreamd waarin ze gesprekken met het publiek, gameplay-uitvoeringen en exclusieve inhoud die voor de gelegenheid is gemaakt, afwisselen: Chozopedia, Johto Wereld, Lux PKK, Mario's Castle, NintendAan, Nintendoomed, Nintendo-speler, Nintubers, Pokémon Beyond, Pokémon Centraal, Pokémon GO Raid Italië, Pokémon Volgende, WikiBound, Xenoblade-universum "R-Alpha" e Zelda Italië zij zullen om de beurt de toeschouwers op zaterdag en zondag van 14 tot 00 uur gezelschap houden op het Twitch-kanaal van Nintendo TVten.
Vanaf de inzichten Uitbreidingspas di Zwaard Pokémon e Bescherm Pokémon dell'attesissimo Paper Mario: The Origami King, zal niets missen om de Nintendo-wereld als een feest te ervaren, zelfs niet de multiplayer-uitdagingen van Super Smash Bros. Ultimate e Mario Kart 8 Deluxe. Liefhebbers van Animal Crossing ze zullen kunnen pronken met hun creaties tussen een chat en een ander, zelfs als ze naar het verleden kijken Nintendo met merkwaardige retrospectieven.

Tijdens deze marathon vindt er een inzamelingsactie plaats op het perron Kantelen en de opbrengst gaat volledig ten gunste van Italiaans Rode Kruis. In de eerste twee gevallen werden ze in totaal daarbuiten verzameld 1 €  in wat vaak een echte solidariteitswedstrijd tussen toeschouwers is gebleken. NintE3 begint met het doel om te verbeteren wat eerder is gedaan, door het stimuleren van donaties met speciale activiteiten die zijn gecreëerd dankzij de betrokkenheid van partners die de komende dagen zullen worden onthuld. 

U vindt alle informatie over de inhoud van deze editie van NintE3 op de sociale kanalen van de gemeenschappen: terwijl u wacht, kunt u de eerste twee edities bekijken op het NintenTV YouTube-kanaal.