Hoewel het nu al meer dan een maand uit is, De Wonderful 101 Remastered, de parel van PlatinumGames geboren dankzij een Kickstarter-campagne succesvol, het heeft zojuist een onverwachte en onwelkome verrassing gegeven aan supporters. Al degenen die geld aan het project hebben gedoneerd en in afwachting waren van hun exemplaar van het spel (nog niet verzonden, om te onderstrepen) hebben een waarschuwingsmail, die de het niet betalen van een vergoeding ongeveer 17 pond. Indien deze laatste niet betaald is, geen verzending.

PlatinumGames, ontwikkelaar van The Wonderful 101 Remastered, hij heeft niet nooit genoemd op deze extra belasting op geen enkel punt in zijn Kickstarter-pagina. Dit heeft veel opgeleverd haat door campagnesteuners, die nu merken dat ze veel meer moeten betalen dan ze hadden verwacht. Sommige gebruikers hebben erop gewezen dat ze dat zijn gedwongen meer dan £ 50 te betalen om de titel te laat te ontvangen, terwijl het normaal gesproken slechts £ 32 zou kosten (en zonder het lange wachten). In feite had het bedrijf met betrekking tot verzendingen eerder gedeclareerd van "niet verantwoordelijk zijn voor belastingen, btw of lokale diensten", maar dit was zeker niet genoeg om de harten te kalmeren.

Ondanks de ongelukkige situatie, De Wonderful 101 Remastered blijft één kwaliteitstitel, aanbevolen voor zowel oude fans als nieuwkomers. Lees onze voor meer informatie recensie het spel en koop het als het je interesseert, maar vermijd Kickstarter.