De aanstaande landing van Catherine: volledig lichaam op Nintendo Switch lijkt het verschillende controverses te veroorzaken. Atlus, de uitgever van de titel in kwestie, heeft inderdaad opgelegd verboden en klachten vrij zwaar tegen de versie die de komende dagen op de markt komt.

Volgens wat voortkwam uit de site van het Japanse bedrijf, video- en audio-inhoud die rechtstreeks vanuit het spel is opgenomen ze kunnen niet voor winst worden gebruikt. Het zal daarom nodig zijn om te verifiëren hoe dergelijk materiaal rechtstreeks kan worden gedemoniseerd door de platforms voor het delen en streamen van video's. Beperkingen ook voor het delen van afbeeldingen: de spelers ze zullen geen afbeeldingen of beeldmateriaal kunnen publiceren vanaf de zesde dag van de campagne tot, uiteraard, het einde van het verhaal. Deze situatie lijkt daarom erg op wat er gebeurde met de verschillende Engelse versies van Persona 5.

Dit gedrag van Atlus is in ieder geval moeilijk te begrijpen. Catherine: Full Body is niet echt een "nieuw" videospel omdat het al op andere platforms is gepubliceerd.