Twitch heeft Team Trump tijdelijk geschorst, het kanaal van de verkiezingscampagne van Donald Trump. De uitgezonden inhoud zou de communityrichtlijnen hebben geschonden, met name met betrekking tot hatelijk gedrag. Twitch zegt:

"Haatdragend gedrag is niet toegestaan ​​op Twitch. In overeenstemming met onze regels werd het kanaal van president Donald Trump tijdelijk opgeschort vanwege enkele opmerkingen tijdens de live-uitzendingen en werd de aanstootgevende inhoud verwijderd. "

Twitch heeft met name twee gevallen aangegeven waarin kanaaluitzendingen de platformregels hebben genegeerd. De eerste is een recent optreden waarbij in 2016 een betoging van de eerste verkiezingscampagne voor het presidentschap van Trump plaatsvond. hij beschuldigde Mexico ervan mensen naar de Verenigde Staten te sturen 'die problemen, drugs en misdaad met zich meebrengen'Ook immigranten beschuldigen van zijn verkrachters.

In het andere geval gaat het om de overdracht van de rampzalige betoging Tulsa een paar dagen geleden. Bij deze gelegenheid beschrijft de president een denkbeeldige misdaad van inbreuk op privé-eigendom, waarbij hij de crimineel alsMan“, Man in het Spaans, om te suggereren dat hij een immigrant was uit Latijns-Amerika.

Trump zet daarom zijn moeilijke relatie met sociale netwerken voort. Na Twitter beperkt Twitch ook de inhoud van de president. Natuurlijk verkeert Trump in goed gezelschap; Twtich zet de afgelopen dagen namelijk stappen richting een groot aantal kanalen.