Het First Playable Fund, het financieringsfonds ter ondersteuning van game-ontwikkelaars, is veilig. Hier zijn de details.

Vorige week we hebben u verteld over het risico van annulering van het fonds ten gunste van ontwikkelaars. Nu dankzij de herformulering en goedkeuring van de tekst van deAmendement 38.32kunnen we zeggen dat het risico is afgewend. De Begrotingscommissie van de Kamer van Afgevaardigden heeft de door minister PD ondertekende wijziging wel degelijk onderzocht Marianna dressoiren keurde het goed in zijn geherformuleerde versie.

In dit opzicht IIDEA (instantie die de Italiaanse gamingmarkt vertegenwoordigt) heeft een officieel persbericht uitgegeven:

“IIDEA is tevreden over de positieve uitkomst van het verhaal en bedankt de meerderheid van de parlementaire fracties, en in het bijzonder de Hon. Marianna Madia, omdat ze unaniem de strategische waarde van onze sector heeft erkend door de herformulering van het desbetreffende amendement. De Vereniging staat klaar om de MISE te ondersteunen bij de implementatie en promotie van het fonds: het doel is dat de maatregel een nuttig en succesvol instrument wordt, niet alleen voor de bedrijven die er gebruik van zullen maken, maar vooral voor Italië, dat tot slot zal het een kloof zien die tot nu toe te diep is geweest in vergelijking met andere landen in de Europese regio bij het ondersteunen van de videogamebranche ". 

Een kleine maar grote overwinning voor de Italiaanse gaminggemeenschap.