De afgelopen uren, via een aankondiging op de PS BlogSony heeft een interessant initiatief gelanceerd om onafhankelijke ontwikkelaars te helpen bij het maken, publiceren en adverteren van hun videogames. Het project heet PlayStation Indies-initiatief, en wordt geleid door de voormalige directeur van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida.

Op dit moment vertelt de eerste informatie die over het initiatief wordt gedeeld ons dat het uiteindelijke doel is om "i indietitels die zal worden gepubliceerd op Sony-thuisconsoles. De eerste stap van het project, verklaart Yoshida, is de aankondiging in de komende dagen van ben negen onafhankelijke spellen die wordt uitgebracht op PlayStation 4 en 5. Daarnaast wordt er elke maand een nieuwe indie toegevoegd aan de PlayStation Now-catalogus - vanaf Hallo Buur, een van de meest geliefde door het publiek.

PlayStation Indië

Meer informatie over het Indies Initiative zal in de toekomst worden gedeeld en ondertussen raadt Yoshida aan om een ​​kijkje te nemen op Bugsnax, door hem beschouwd als een uitstekend voorbeeld titel die Sony op zijn platforms wil hebben.