In het laatste nummer van Famitsu Capcom sprak over Resident Evil Village en de staat van ontwikkeling. Momenteel bevindt de game zich op 60% van de werkenen dat laatste verloopt soepel, zodat de lanceringsdatum die voor 2021 is gepland, niet mag worden uitgesteld.

In 'interview er is ook een specifiek verzoek van de ontwikkelaars, dat is niet het geval noem dit spel "Resident Evil 8"Maar"Dorp", zoals gepresenteerd in de trailer. Het is in werkelijkheid ook waar dat in dezelfde trailer het nummer acht met de Romeinse karakters in het zicht werd gezet om de voortzetting van de tijd te onderstrepen, maar als Capcom degene is die erom vraagt, wie moeten we dan nee zeggen?

Op dit verzoek en de keuze om de game "Resident Evil Village" te noemen volgt de uitleg: de ontwikkelaars wilden maak van het dorp een echte protagonist van het spel, en niet alleen een setting waarin de gebeurtenissen plaatsvinden.

We weten niet veel, maar we hoeven niet lang te wachten: nieuwe informatie staat gepland voor augustus.