• Zynga voltooit de overname van Peak vanaf 1 juli 2020
  • Peak behoudt zijn unieke creatieve cultuur en merkidentiteit
  • Zynga zal de volledige gids voor 2020 op 5 augustus 2020 bijwerken wanneer het de financiële resultaten van het tweede kwartaal van 2020 rapporteert

SAN FRANCISCO– (BUSINESS WIRE) –Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), wereldleider in interactief entertainment en Peak, in Istanbul gevestigde maker van Toon Blast e Toy Blast, heeft vandaag aangekondigd dat de bedrijven de transactie hebben ondertekend waarbij Zynga alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen Peak heeft verworven voor een totale aankoopprijs van ongeveer USD 1,85 miljard, inclusief ongeveer gelijke bijdragen van liquiditeit en gewone aandelen Zynga. Peak brengt een gerenommeerd en getalenteerd team en twee legendarische franchises naar Zynga, Toon Blast e Toy Blast, die de afgelopen twee jaar stipt op de ranglijst stonden tussen 10 en 20 iPhone-games met de hoogste omzet in de Verenigde Staten.

Peak blijft onder leiding staan ​​van oprichter en CEO Sidar Sahin en uw huidige managementteam. Daarnaast wil de onderneming haar hoofdkantoor in Istanbul (Turkije) behouden.

"We zijn verheugd het buitengewoon getalenteerde team van Sidar en Peak te verwelkomen in Zynga, ”aldus Frank Gibeau, CEO van Zynga. "Met de toevoeging van Toon Blast e Toy Blast ons portfolio van live services zal nu acht legendarische franchises omvatten, wat zich zal vertalen in een aanzienlijke uitbreiding van ons wereldwijde publiek, evenals een uitbreiding van ons portfolio met opwindende nieuwe games die worden ontwikkeld. We zullen samen sneller groeien als één team. "

"We zijn verheugd om deze kolossale samenwerking te sluiten, die niet alleen Zynga en Peak zal treffen, maar ook de mobiele gaming-industrie als geheel ", aldus Sidar Sahin, oprichter en CEO van Peak. "De kern van dit partnerschap is een gemeenschappelijke visie - mensen samenbrengen door middel van spel. De cultuur van Peak is gebaseerd op meedogenloos leren en vooruitgang. Daarom willen we, om ons voor te bereiden om samen met Zynga aan deze nieuwe reis te beginnen, onze unieke cultuur intact houden. We kijken er naar uit om te zien wat onze gedeelde toekomst inhoudt en wat we samen kunnen bereiken. "

Peak is in 2010 opgericht door Sidar Sahin en heeft de populaire spellen ontwikkeld Toon Blast e Toy Blast. Bekend om innovatie, creativiteit en design met oog voor detail, Toon Blast e Toy Blast gepopulariseerde 'cascading' match-3 puzzelspellen en trok een zeer betrokken wereldwijd publiek met een van de hoogste retentiepercentages van spelers in de branche. Het gemiddelde aantal mobiele actieve dagelijkse gebruikers van Toon Blast e Toy Blast meer dan 12 miljoen. Peak zal naar verwachting het gemiddelde aantal mobiele SAD's van Zynga met meer dan 60% verhogen en het internationale gebruikersbestand consolideren. Peak zal Zynga's portfolio van nieuwe spellen ook uitbreiden met aanvullende projecten die zich momenteel in de beginfase van ontwikkeling bevinden.

De afronding van deze overname wordt van kracht op 1 juli 2020. Zynga is van plan om de volledige gids voor 2020 op 5 augustus 2020 bij te werken, wanneer het zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2020 bekendmaakt.

Noot van de redactie:

Belangrijke grafische en mediabronnen zijn beschikbaar voor gebruik via de volgende link: https://bit.ly/ZyngaKeyArtandVideo

Over Zynga Inc.

Zynga is een wereldleider op het gebied van interactief entertainment en wil de wereld via games verbinden. Tot op heden hebben meer dan een miljard mensen gespeeld bij Zynga-franchises, waaronder CSR Racing™, Empires & Puzzles ™, Voeg Draken! ™ samen, Voeg Magic! ™ samen, Words With Friends ™ e Zynga Poker ™. Zynga-games zijn beschikbaar in meer dan 150 landen, op sociale platforms en op mobiele apparaten over de hele wereld. Het bedrijf is opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en kantoren in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Turkije en Finland. Voor meer informatie bezoek www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of Zynga's blog.

Over Peak

Peak is een prestigieuze ontwikkelaar van mobiele games wiens team onophoudelijke vooruitgang nastreeft. Peak is van mening dat de beste producten worden gemaakt wanneer getalenteerde mensen autonome teams vormen die werken om impact te maken. Peak heeft momenteel twee mobiele franchises bovenaan de hitlijsten, Toon Blast e Toy Blast, die punctueel gerangschikt zijn tussen respectievelijk 10 en 20 iPhone-games die de afgelopen twee jaar de hoogste omzet in de Verenigde Staten hebben gegenereerd en die samen gemiddeld meer dan 12 miljoen actieve dagelijkse mobiele gebruikers hebben. Het hoofdkantoor van Peak, opgericht in 2010, bevindt zich in Istanbul (Turkije). Voor meer informatie bezoek www.peak.com.

Voorspellingsverklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, waaronder die met betrekking tot ons vermogen om de gewenste voordelen te behalen door de overname van Peak Oyun Yazılım ve Pazarlama Anonim Şirketin ("Peak"), inclusief het uitbreiden van ons wereldwijde publiek door het vergroten van ons mobiele SAD gemiddelde en onze algemene groei en updates van onze verwachte en toekomstige financiële prestaties. Toekomstgerichte verklaringen bevatten vaak termen als "voorspelling", "geschat", "gepland", "van plan", "willen", "anticiperen", "geloven", "richten" en "verwachten" en verklaringen met werkwoorden in de toekomst het zijn meestal toekomstgerichte verklaringen. De realisatie van de resultaten genoemd in deze toekomstgerichte verklaringen brengt aanzienlijke risico's, onzekerheden en veronderstellingen met zich mee. Het is daarom niet gepast om onrechtmatig te vertrouwen op dergelijke toekomstgerichte verklaringen die zijn gebaseerd op de informatie die ons op het moment van publicatie verschijnt. We hebben geen enkele verplichting om deze verklaringen bij te werken. Meer informatie over de bovengenoemde risico's, onzekerheden en aannames wordt of zal in meer detail worden beschreven in de openbare documenten die door ons zijn ingediend bij de US Securities and Exchange Commission ("SEC"), waarvan kopieën kunnen worden verkregen door onze website te bezoeken die is gewijd aan investor relations bij http://investor.zynga.com of de SEC-website op www.sec.gov.

Sleutelparameters voor het meten van operationele prestaties

We beheren onze activiteiten door verschillende parameters voor operationele prestatiemeting te monitoren, waaronder het aantal mobiele dagelijkse actieve gebruikers (SAD's). Het "aantal mobiele DAU's", dat het dagelijkse aantal gebruikers meet dat actief onze mobiele games speelt, wordt geregistreerd en geschat door onze interne analytische systemen. Het aantal mobiele SAD's en andere operationele prestatiestatistieken wordt bepaald met behulp van interne bedrijfsgegevens op basis van monitoring van gebruikersaccountactiviteiten. We gebruiken ook informatie van derden, inclusief aanmeldingen bij netwerken van derden die worden aangeboden door platformproviders, om ons te helpen bepalen of een speler die is ingelogd met twee of meer verschillende accounts dezelfde gebruiker is.

Aantal mobiele ED's. Het aantal mobiele DAU's wordt gedefinieerd als het aantal unieke gebruikers dat op een bepaalde dag een of meer games heeft gespeeld. Het gemiddelde aantal mobiele ED's voor een bepaalde periode is het gemiddelde van de mobiele ED's die elke dag in die periode zijn geregistreerd. Hieruit volgt dat een persoon die twee verschillende mobiele games op dezelfde dag speelt, wordt geteld als twee ED's. We gebruiken het aantal mobiele DAU's als parameter voor het meten van gebruikersbetrokkenheid.

De oorspronkelijke tekst van deze aankondiging, geschreven in de brontaal, is de officiële versie die authentiek is. De vertalingen worden uitsluitend aangeboden voor het gemak van de lezer en moeten verwijzen naar de tekst in de originele taal, die de enige rechtsgeldige is.

Contacten

Investor Relations met Zynga:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Pers bij Zynga:
Sarah Ross
Sarah@zynga.com

Peak Press:
Barlas Cevikus
Barlas@peak.com

Bron BEDRIJFSDRAAD