Na de laatste update van Call of Duty Modern Warfare en Warzone dat heb je misschien gemerkt het OK gebaar, gemaakt door een cirkel te maken met wijsvinger en duim, is volledig verwijderd. Infinity Ward heeft er geen officiële uitspraken over gedaan, maar de enige logische verklaring lijkt te leiden de Amerikaan uiterst rechts.

Mai più

Een meme-verhaal

Het begint allemaal met een grap geboren op 4Chan in 2017. De gebruikers van / pol / wilden de wereld daarvan overtuigen, een ongevaarlijk symbool als OK was eigenlijk een gevaarlijk teken van blank suprematisme. De uitleg was dat de middelste ring en pink een W vormden, wat "white power" had moeten betekenen.

De grap kwam zo goed uit dat zelfs de leden van Alt Right zichzelf overtuigden. Het OK-symbool wordt tegenwoordig gebruikt door de meest extreme en racistische randgebieden van rechts in de VS.

Alt Right is niet nieuw voor dit type transactie. Het toe-eigenen van ogenschijnlijk onschuldige symbolen om de aanwezigheid van leden van de gemeenschap aan te geven in ruimtes die hen anders niet zouden toelaten zich te uiten, is een vrij gebruikelijke praktijk.

Het meest illustere slachtoffer van dit specifieke gedrag was dat zeker Pepe de kikker, beroemde meme die in 2016 een symbool werd van extreemrechts. Het verhaal van Pepe is zo absurd dat de auteur van de strip waaruit de meme is afgeleid ook heeft deelgenomen aan a documentaire over wat er is gebeurd, getiteld Voelt zich goed man.

Voelt zich goed Man.jpg
De cover van de documentaire die vertelt waarom ik niemand die Pepe gebruikt kan vertrouwen. Verdomme het internet.

Infinity Ward en racisme

Dit is dus het trieste lot van het OK-symbool. Het lijkt duidelijk dat de enige plausibele reden waarom het volledig uit twee videogames kan worden verwijderd, is van voorkomen dat het wordt gebruikt om iemand te beledigen.

Als je hier dan aan toevoegt de recente inspanningen van Infinity Ward voor steun de Black Lives Matter-beweging het lijkt duidelijk dat deze keuze ook een manier is voor Call of Duty-ontwikkelaars om hun games zo aanstootgevend mogelijk te maken.

Call of Duty BLM-bericht is oprecht en voelde bij alle gamers -
Het bericht dat voor elke game van Call of Duty verschijnt

Natuurlijk lijkt het misschien vreemd dat een videogame waarmee spelers letterlijk goden kunnen plegen oorlogsmisdaden fixeer je op een schijnbaar ongevaarlijk iets als een gebaar. Maar het witte fosfor van Call of Duty loopt niet het risico effecten uit het spel te hebben, terwijl dat symbool ja is, hoe absurd het ook mag lijken.