Tijdens een interview met IGN, de Creative Director van Star Wars: Squadrons Ian S. Frazier vertelde hoe de titel verschillende aanpassingsmogelijkheden zal hebben, beide vanuit het oogpunt toegankelijkheid dat vanuit het oogpunt van visuele trouw.

Star Wars Squadrons HUD Electronic ArtsVolgens de woorden van de regisseur achter de nieuwste vlaggenschiptitel van Electronic Artskan de speler twee moeilijkheidsgraden selecteren: standaard e hardcore. Als de eerste precies de ervaring biedt die door de ontwikkelaars wordt verwacht, zal de hardcore-modus voldoen aan de behoeften van de meest ervaren spelers van het genre van luchtsimulaties, en zelfs elementen zoals verwijderen HUD van het spel.

Bovendien kunt u de weergave van uitschakelen elk cosmetisch item, om de onderdompeling van de speler te waarborgen. Het zal ook om deze reden zijn dat de titel niet zal bestaan microtransacties?

Star Wars: Squadrons wordt op 2 oktober 2020 uitgebracht op PlayStation 4, Xbox One en pc en ondersteunt platformonafhankelijke multiplayer.