Wanneer het gaat om Xbox-serie X er wordt verwezen naar een reeks consoles, althans volgens geruchten in al deze maanden van min of meer waarheidsgetrouwe speculatie. Meer dan hardnekkige bronnen praten al een tijdje over Lockhart, een minder krachtig en goedkoper model dan Series X, maar blijkbaar zou het ook bestaan een derde model genaamd Edinburgh.

Om erover te praten is Jez Corden Windows Central, welke verklaart al enige tijd op de hoogte te zijn van deze versie, maar deze nu pas te hebben vermeld omdat hij deze heeft ontvangen bevestiging van zijn betrouwbare bronnen.

Geen informatie hierover, zozeer zelfs dat de journalist zelf alleen lanceert in hypothesen: Edinburgh zou er een kunnen zijn alleen digitale versie si Series X, zonder Lockhart 's hardware- en prestatieverlagingen, of zelfs een veel goedkopere versie, maar alleen ontworpen voor de cloud gaming via Project xCloud.

Wat zal er waar zijn? We zullen zien of Microsoft zowel Lockhart als Edinburgh in augustus.