De pc-speler heeft altijd de mogelijkheid gehad om de nieuwste titels in één te kopen gereduceerde prijs. Met Horizon Zero Dawn, Steam heeft besloten een reeks ingrijpende maatregelen te nemen, die echter iedereen een beetje straffen.

Horizon Zero Dawn Steam VPNVolgens de ResetERA-gebruiker Hikari_Ryu, zouden verschillende gebruikers van het digitale leveringsplatform van Valve misbruikt zijn - via het gebruikelijke VPN - de catalogusprijs van het spel om de te kopen complete Edition van de ex-exclusieve PlayStation voor een belachelijk lage prijs. In reactie hierop verhoogde Valve de prijs om de economische schade te verhalen.

Bijvoorbeeld als de prijs van Horizon in Argentinië voor het eerst bleef hangen 539 pesos ($ 7); momenteel zullen Zuid-Amerikaanse gebruikers het tegen een prijs moeten kopen vier keer hoger.

Een effectieve oplossing, maar die spelers zal straffen die - vanwege duidelijke economische problemen - niet in staat zullen zijn om Aloy's eerste avontuur te proberen.