slapende hondenDe cinematografische transpositie van Sleeping Dogs het was aangekondigd in 2017, maar de productie was nooit begonnen. Nu lijkt het zover: de film, geïnspireerd door de titel United Front Games 2012, zou binnenkort kunnen gaan filmen.

Het nieuws over de film begon in 2018 uit te dunnen, maar Donnie Yen (Rogue One), die de hoofdpersoon Wei Shen zal spelen, heeft onlangs een update op zijn Weibo-account uitgebracht waarin wordt aangegeven hoe het werk gaat beginnen.

“Donnie Yen heeft op haar Weibo (een soort Chinese twitter) gepost dat ze" enthousiast is om haar volgende uitdaging te beginnen "en bereidt zich voor op een nieuwe film. Sleeping Dogs staat in de tags, wat aangeeft dat het filmen voor de aanpassing van het videospel binnenkort zal beginnen " leest in tweet door Daniel Ahmad, senior analist bij Niko Partners.

Ondanks dat het een zeer goed product is, is Sleeping Dogs nooit een succesvolle franchise geworden: de spin-off Triad Wars werd geannuleerd tijdens de bètafase en United Front Games sloot zijn deuren in 2016. De game werd later uitgebracht op PS4 en Xbox One, maar kreeg nooit een vervolg.