Microsoft Warner Bros.Het is niet langer een mysterie waar AT&T naar op zoek is naar kopers Warner Bros Interactive Entertainment. De divisie was bij het bedrijf gekomen na de overname van Time Warner in 2018, maar het lijkt erop dat AT&T nu de intentie heeft om er vanaf te komen, vooral vanwege een economische situatie die niet bepaald floreert. En uiteraard, onder de mogelijke kopers, de heetste naam is ongetwijfeld die van Microsoft.

De Xbox-divisie onderscheidde zich de afgelopen jaren door uitstekende overnames, zoals Obsidian en Ninja Theory, allemaal gericht op de oprichting van Xbox Game Studios en de daaruit voortvloeiende productie van first party-titels voor zijn platform. De mogelijke aankoop van WB Games zou een interessant portfolio van studies opleveren, waaronder NetherRealm Studios (Mortal Kombat), Rocksteady-spellen (Batman: Arkham), Traveler's Tales (Lego) e Monoliet (Middle-earth, FEAR).

Zoals gerapporteerd door De informatie, zouden de kosten van de operatie ongeveer $ 4 miljard bedragen, maar voor Microsoft moet de concurrentie van EA, Take Two en Activision nog worden gewonnen, op zijn beurt geïnteresseerd de overeenkomst.