Il vierde gratis update gewijd aan Monster Hunter World: Iceborne is nu beschikbaar. Met de introductie van de nieuwe update werd het monster geïntroduceerd Alatreon, een seizoensevenement en verschillende correcties op de gameplay.

Maak je klaar om de elementen, alle elementen onder ogen te zien.

Elke zichzelf respecterende jager weet dat een goede voorbereiding slechte prestaties bij het jagen voorkomt. Ondanks het onstabiele en elementaire karakter van het Alatreon, zullen zelfs de best uitgeruste veteraanjagers hun plannen en voorraden op de proef stellen. Afhankelijk van het feit of het Alatreon de elementaire staat Dragon, Fire of Ice is binnengegaan, moet elke aspirant-jager van tactiek veranderen om te anticiperen op een verwoestend aantal mogelijke aanvallen, zowel vanaf de grond als vanuit de lucht. Waarschuwing: zodra het Alatreon zijn machtige Escaton Judgement-aanval heeft voorbereid, kunnen alleen degenen die schade aanrichten met het juiste element de binnenkomende schokgolf helpen minimaliseren. Jagers die in de zomer de draconische dreiging het hoofd moeten bieden nu deze beschikbaar is, moeten zich voorbereiden om alle elementen te weerstaan, anders riskeren ze dat hun team voor eeuwig tot rust komt.

Naast het Alatreon zal de huiveringwekkende nieuwe variant Barioth Assiderato Temprato beschikbaar zijn voor alle Iceborne-spelers als onderdeel van een tijdelijk evenement dat begint op 7 augustus. Deze nieuwe variant van Barioth ademt een ijskoude windvlaag uit die de grond bevriest, waardoor elk gevecht een strijd om positioneel voordeel wordt. Zelfs jagers die denken dat ze de overhand zullen hebben nadat ze de bevroren Barioth hebben gedwongen zich terug te trekken, zullen aandacht moeten besteden aan de ijsadem die zal uitstralen terwijl ze hun kracht herstellen. Degenen die hopen de overhand te krijgen van deze ijzige jager, moeten zich voorbereiden om met hand en tand te vechten voor hun kans op overwinning.

Alle jagers die dapper en bekwaam genoeg zijn om deze ontmoetingen te doorstaan, worden beloond met materialen om nieuwe Palico-gereedschappen, wapens, uitrusting met nieuwe bonusvaardigheden en decoratieve hangers op hoog niveau te creëren.

Il titel update in kwestie is beschikbaar op versies van Monster Hunter World: Iceborne speciaal voor PlayStation 4, Xbox One en Steam.