Il vierde gratis update gewijd aan Monster Hunter World: Iceborne is nu beschikbaar. Met de introductie van de nieuwe update werd het monster geïntroduceerd Alatreon, een seizoensevenement en verschillende correcties op de gameplay.

Maak je klaar om de elementen, alle elementen onder ogen te zien.

Elke zichzelf respecterende jager weet dat een goede voorbereiding slechte jachtprestaties voorkomt. Geconfronteerd met de vluchtige en elementaire aard van Alatreon, zullen zelfs de best uitgeruste veteranenjagers hun plannen en voorraden op de proef stellen. Afhankelijk van of de Alatreon de elementaire staat Dragon, Fire of Ice is binnengegaan, moet elke aspirant-jager van tactiek veranderen om te anticiperen op een verwoestend aantal mogelijke aanvallen, zowel vanaf de grond als vanuit de lucht. Pas op, als de Alatreon eenmaal zijn machtige Judgement Escaton-aanval heeft voorbereid, kunnen alleen degenen die schade aanrichten met het juiste element de naderende schokgolf helpen minimaliseren. Jagers die zomers zijn om deze draconische dreiging niet onder ogen te zien nu deze beschikbaar is, moeten zich voorbereiden om alle elementen te weerstaan, anders riskeren ze dat hun team voor eeuwig tot rust komt.

Naast Alatreon is vanaf 7 augustus de nieuwe huiveringwekkende Barioth-variant Hardened Frosted beschikbaar voor alle Iceborne-spelers als onderdeel van een tijdelijk evenement. Deze nieuwe variant van Barioth geeft een ijzige windvlaag af die de grond bevriest, waardoor elk gevecht een strijd om positievoordeel wordt. Zelfs jagers die denken dat ze de overhand hebben nadat ze Frozen Barioth hebben gedwongen zich terug te trekken, zullen moeten uitkijken voor de ijzige adem die het uitstraalt naarmate het weer op krachten komt. Degenen die deze ijzige jager willen overwinnen, moeten zich voorbereiden om met hand en tand te vechten voor hun kans op de overwinning.

Alle jagers die dapper en bekwaam genoeg zijn om deze ontmoetingen te doorstaan, worden beloond met materialen om nieuwe Palico-uitrusting van hoog niveau, wapens, bepantsering met nieuwe bonusvaardigheden en decoratieve charmes te maken.

Il titel update in kwestie is beschikbaar op de versies van Monster Hunter World: Iceborne gewijd aan PlayStation 4, Xbox One en Steam.