Tijdens een recente ontmoeting tussen de big shots van Nintendo en de aandeelhouders, sommige van deze laatsten legden een meer dan legitieme vraag aan de tafel over de volgende Nintendo-console:

'Kun je ons iets vertellen over je volgende systeem? Gaming-hardware heeft altijd een beeld getoond in een tv of een ander type scherm, en ik denk dat dit de limiet is van het huidige formaat. Denk je dat je hardware deze limieten kan overschrijden? "

Nintendo SwitchOm deze vraag te beantwoorden - die op een zeer versluierde manier onderwerpen als de Virtual Reality - de stroming kwam tussenbeide President Shuntaro Furukawa en Uitvoerend directeur Ko Shiota:

"Onze huidige console, Nintendo Switch, is zijn vierde levensjaar ingegaan, maar het momentum blijft groeien. We denken dat er twee factoren achter zitten. De eerste is het bestaan ​​van twee hardwareconfiguraties met verschillende functies, Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite. De tweede factor is de prioriteit van Nintendo bij het concentreren van middelen op het ontwikkelen van één platform. We willen de levenscyclus van de Nintendo Switch verlengen en tegelijkertijd deze voordelen maximaliseren. " (Furukawa)

“Naast de prestaties zijn de platforms van Nintendo ontwikkeld met de focus om consumenten een comfortabele omgeving te bieden om te spelen. Wat betreft de mogelijkheid om met een gesloten beeld op een tv te spelen, zijn we van mening dat de mogelijkheid om met Nintendo Switch op een tv of op het consolescherm te spelen de mogelijkheden van entertainment tijdens verschillende levenssituaties enorm heeft vergroot, ook vergeleken met vorige consoles. Door middel van Nintendo Switch hebben we het 'verder verdiept' waar een console gewijd aan videogames het dagelijkse leven van een consument kan betreden. Op sociale netwerken zien we scènes waarin een kind en zijn gezin zitten over naar de console om te spelen, en dit vernieuwt de manier waarop we onze spelplatforms zien. We zullen deze ervaringen voorzichtig gebruiken bij het ontwerpen van onze toekomstige console. " (Ko Shiota)

Kortom, er is niet veel gepraat over deze beruchte nieuwe Nintendo-console en zelfs geen mogelijke Nintendo Switch Pro, maar het is nog steeds duidelijk hoe het Kyoto-huis de ervaring die met Nintendo Switch is opgedaan zal koesteren en hoe gaming kan worden gebracht buitenshuis.