Lucca Comics is klaar. De aankondiging werd gisteren 10 juli gegeven door Emanuele Vietina, directeur van de nerd-beurs bij de grootste ter wereld en heeft de zorgen weggevaagd vanwege de coronavirus-noodsituatie. De data zijn de gebruikelijke, tussen oktober en november, van 29 tot 1 om precies te zijn. 

Het is duidelijk dat de formule waarmee het evenement wordt gehouden totaal anders is dan die van de afgelopen jaren. De beurs moet voldoende ruimtes en veiligheidsafstanden garanderen om te voorkomen dat het een pandemisch verspreidingscentrum wordt. De beschikbaarheid van kaartjes voor toegang tot de paviljoens wordt hierdoor drastisch verlaagden alle evenementen worden verplaatst om bijeenkomsten te voorkomen.

Geen oceanische drukte waaraan we gewend zijn, maar Lucca Comics is niet van plan hiervoor af te bouwen. De beurs zal evenementen in de stad integreren met andere initiatieven, zowel online als via traditionele media, tv en radio. Zoals in het verleden is gebeurd, in het bijzonder Rai Radio 2, zal samenwerken met Lucca Comics om de rest van Italië te vertellen over de initiatieven van de beurs.

De initiatieven rond het netwerk mogen niet ontbreken. De organisatoren van Lucca hebben besloten om enkele evenementen via streaming uit te zenden premium pakketten, die toegang geeft tot previews en vertoningen.

Ten slotte zullen Lucca Comics and Games zich over het hele nationale grondgebied verspreiden met i Kampvuur. De grote stripwinkels in het land organiseren gerelateerde evenementen speciale inhoud en releases van het moment, in directe lijn met de activiteiten in Lucca.

De Vietina-directeur zei:

“De dialoog met de gemeenschap, uitgevers, partners en auteurs, gericht op het identificeren van de behoeften waarop het festival reageert, heeft het idee versterkt dat de uitdaging is dat we met het concept van het evenement gewend zijn."

Met het nieuwe formaat speelt Lucca daarom in op zowel de uitdaging van coronavirus en aan dat indirect gelanceerd vanuit Milaan in februari, toen het werd aangekondigd de vakbond in een beurs van Cartoomics en Games Week.