Een paar uur van het evenement Ubisoft vooruit, tijdens welke het moet worden aangekondigd Far Cry 6, een aardbeving schudt het Franse softwarehuis.

Een persbericht van het bedrijf in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juli kondigt aan het ontslag van Serge Hascoer, creatief directeur en nummer twee van het bedrijf. Samen met hem zijn ze ook afgetreden Cecile Cornet, directeur personeelszaken, e Yannis Mallat, hoofd van de Canadese divisie.

Het ontslag is het directe gevolg van de sancties die Yves Guillemot, Ubisoft CEO, beloofde hij daarna beschuldigingen van seksuele intimidatie circuleerde in de afgelopen weken. De managers van het bedrijf werden beschuldigd door zowel werknemers als voormalige werknemers, die het ongepast gedrag van leidinggevenden op sociale netwerken hadden beschreven.

Reeds begin juli andere prominente leidinggevenden van Ubisoft waren op soortgelijke kosten gedwongen ontslag te nemen. Na het persbericht zei Guillemot:

“Ubisoft heeft zijn taak, het garanderen van een veilige werkomgeving voor zijn werknemers, niet vervuld. Dit giftige gedrag is onverenigbaar met waarden die volgens mij niet onderhandelbaar zijn "