Een paar maanden geleden Nintendo kondigde het begin aan van de samenwerking met LEGO voor verschillende sets van Mario, die echter een beetje een bittere smaak achterlieten bij de fans die iets minder speels verwachtten en ontworpen waren voor een volwassener publiek. Zo gezegd zo gedaan, misschien.

Er zijn zelfs een paar foto's op internet verschenen nieuwe LEGO set nooit aangekondigd en dat zal waarschijnlijk worden onthuld in de komende uren of dagen: een set LEGO NES.

De releasedatum is voorzien voor 1 augustus en de prijs is 229,99 euro: de set bestaat uit 2464 stukken en is daarom ontworpen voor degenen die al experts zijn in LEGO-constructie. Van wat je kunt zien, bevat de set een NES-console, een cartridge, de controller en een vintage tv met de eerste Super Mario Bros. in actie.

Bovendien is het, door aan een slinger te draaien, mogelijk om de besnorde held te verplaatsen, naast de mogelijkheid om profiteer van de Mario uit de speciale LEGO-set om de geluiden te reproduceren. Een echte droom voor alle Super Mario-fans.

Momenteel er is niets officieel, maar het is echt moeilijk dat we met nep worden geconfronteerd. We wachten op informatie van Nintendo zichzelf via zijn sociale netwerken of misschien in een toekomstige Direct, misschien degene die eind juli wordt verwacht.