Dodelijke Premonition 2, het bekende vervolg ontwikkeld door TOYBOX en gemaakt door Hidetaka 'Swery' Suehiro, is onlangs geland op Nintendo Switch. Zoals we ook in de onze bespraken recensie, het werk lijdt aan een aantal voor de hand liggende problemen, vooral aan de technische kant, maar om de belangrijkste klachten van de fans op te roepen was de representatie van een personage. De auteur heeft in feite een transgender persoon in het script opgenomen en volgens velen is de manier waarop het is geschreven en behandeld niet de beste, en raakt hij vaak het offensief aan.

Over dit laatste punt heeft Swery zelf een korte post update op Twitter, zich publiekelijk verontschuldigen per ongeluk en belooft het een scène herschrijven vooral. Hij voegt er ook aan toe dat een team van meer bekwame mensen op dit gebied de geestelijke gezondheid zal controleren op de rest van Deadly Premonition 2, waarbij wordt aangegeven waar het script moet worden aangepast om dit personage beter weer te geven. De ontwikkelaar heeft spelers uiteindelijk gevraagd het werk te blijven ondersteunen, zoals ze zullen worden gepubliceerd stuk in de toekomst voor los de verschillende problemen op van de titel.