Death Stranding het bracht een apocalyptische wereld aan het licht, waar Amerika verdeeld was en waarin mensen het moeilijk vonden om te bewegen, met de "loopjongens" de enigen die kilometers te voet moesten lopen. Wanneer de Covid-19 hebben ons ertoe gebracht in de quarantaineperiode te leven, hebben velen gezien van de overeenkomsten met het spel van Hideo Kojima, zo veel om te denken dat de auteur op de hoogte was van de ziekte en dat hij de game in die periode specifiek had gepubliceerd.

A antwoord voor deze hypothesen is Kojima zelf, die verklaart wees geen profeet en dat als hij wist dat hij een spel zou maken dat veel meer zou verkopen.

Zelfs in het verleden waren er met Metal Gear Solid 2 en Metal Gear Solid 4 dezelfde aannames gemaakt met Death Stranding, maar we hebben moeite om te denken dat het Japanse genie de toekomst voorziet.

Echter, de opmerking over de oprichting van een spel dat meer zou verkopen: dat Kojima, beneden, nog steeds niet tevreden is met de verkoop van Death Stranding?