Via een persbericht en een korte speciale teaser-trailer, Konami verandert de toekomst van eFootball PES. Als gebruikers dit jaar enerzijds alleen een update krijgen van de titel die momenteel op de markt is, zal de serie vanaf 2021 op next gen landen met Unreal Engine als game-engine, ten koste van de gevestigde Fox Engine.

Terwijl de industrie zich voorbereidt op een opwindende nieuwe generatie consoles, zijn wij van mening dat dit het perfecte moment is om enkele van onze plannen voor de toekomst van de PES-franchise met u te delen.

De volgende titel is ontwikkeld met een bijgewerkte engine waarmee we indruk kunnen maken met ongelooflijke verbeteringen in alle aspecten. Verwacht meer realistische spelersmodellen en animaties, verbeterde fysica, fotorealistische visuele effecten en meer.

Vanwege de enorme schaal van alles wat we willen bereiken voor ons debuut van de volgende generatie, moesten we onze inspanningen voor andere projecten verminderen. Daarom hebben we besloten om de jaarlijkse PES te lanceren als een vereenvoudigd aanbod in de vorm van een "seizoensupdate".

Het zal interessant zijn om de oorzaken van deze keuze te begrijpen, ook al lijken de uitstekende resultaten en vereenvoudigingen in de ontwikkeling die worden gegarandeerd door de eigen engine van Epic Games al geldige redenen op zich.