Nintendo Italia organiseert in samenwerking met IIDEA een nieuwe editie van Nintendo Indie Summit, de reeks evenementen en rondetafels gewijd aan onafhankelijke spellen ontwikkeld voor de console Nintendo Switch. Binnen Eerste speelbaar, het B2B-evenement gewijd aan de groei van Italiaanse videogamebedrijven, de nieuwe benoeming bevat drie lokale excellenties die het horrorgenre tot hun hoeksteen hebben gemaakt, voortbouwend op een traditie die in de jaren vijftig begon met horrorfilm.

De gastateliers van de nieuwe afspraak, volledig digitaal, zijn Stormind-spellen e Darril Arts, LKA e GhostShark Games. 100% Italiaanse realiteit, auteurs van succesvolle spellen zoals Remothered: Tormented Fathers, survival horror winnaar van talloze prijzen waaronder Beste Italiaanse game bij de Italian Video Game Awards 2019 en Best Animation bij de Oniros Film Awards 2019; De stad van het licht, geprezen psychologische thriller met een plot gebaseerd op feiten die echt zijn gebeurd in het ex-gekkenhuis van Volterra en prijswinnaar Excellence in Story and Storytelling bij de Game Development Awards 2014, En Nog steeds daar, sci-fi grafisch avontuur dat zich afspeelt in de vergetelheid van Deep Space.