PS5

Sony drukt op het gaspedaal en verhoogt de productie van PS5, met als doel een beschikbaarheid van ca. 10 miljoen consoles tegen eind 2020.

Volgens een rapport van Bloombergvoorzag het Japanse huis een beschikbaarheid van ca. 5 miljoen stuks tegen maart 2021 maar met een sterk stijgende verkoop na Covid-19, heeft Sony besloten om de inzet te verhogen.

De PS5-productie kwam afgelopen juni op volle toeren en naar verwachting zal de drempel van 5 miljoen consoles tegen het einde worden bereikt September 2020, met de voorspelling van een verdubbeling van de beschikbaarheid in de periode tussen oktober en december.

Om een ​​vergelijking te maken met de laatste generatie waren ze eind 2013 ongeveer bij de dealers afgeleverd 4.5 miljoen PS4 en de grens van 10 miljoen was pas in juni 2014 verlaagd.