Het klinkt als het begin van een grap, maar het is allemaal waar: het Amerikaanse leger landde op Twitch en al meer dan een maand organiseert ze dagelijkse evenementen livestream waarin hun teamspelers titels spelen zoals Call of Duty: Warzone e Waardering.

Begonnen met een simpele "UwU" als reactie op Discord's Twitter-account, bleek de situatie al snel zo te zijn vermoedelijke, om uit te breken in de afgelopen dagen in verschillende controverses waarover de site The Nation wilde verder onderzoeken.

De auteur van het rapport Jordan Uhl erin geslaagd om een ​​van deze livestreams bij te wonen en merkte op hoeveel van de spelers op het scherm meer dan bereid zijn om met het publiek van de leven in de loopgraven - tenzij u naar de verkeerde Wikipedia-pagina linkt, komt u in dat geval verboden zoals in de video hierboven. Aangezien het platform niet alleen wordt bevolkt door kinderen en volwassenen, maar ook door kinderen tussen 10 en 13 jaar oud, vraagt ​​Jordan dat dit type live-uitzending op geen enkele manier door de site mag worden gefilterd, zodat het leger dit type streaming werving.

Om de situatie nog vreemder te maken, deze link aanwezig op de Twitter- en Twitch-pagina van het US Army Esports-team leidt tot een kleine vragenlijst genaamd "Register to Win", waarmee iedereen voor informatie contact kan opnemen met een legerrecruiter.

Kortom, na het schandaal van de Girl Streamers staat Twitch voor een andere kat die moet worden gevild en die de vindingrijkheid en zwakheden van zijn jongere gebruikersgebruik kan benutten voor andere doeleinden dan belachelijk.