Het komt voor dat als je in 2020 besluit om een ​​onafhankelijk softwarehuis op te richten om je videogame te lanceren en het succesvol te maken, je het publiek ook iets nieuws moet kunnen bieden, zich moet kunnen onderscheiden om op de markt te komen en vooral dat iets op het juiste moment moet verspreiden . Om deze reden is het geboren Pugstorm  - al uit de naam gekozen door de Zweedse jongens zou je alles moeten begrijpen - en we hebben het over hun videogame. Radicale konijnenstoofpot komt op de markt, op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc, wetende dat hij het kan, op zijn kleine manier, sorprendere.

Zoals vaak gebeurt in dit type productie, is het verhalende voorwendsel bijna uitsluitend een verschijning die het hoofdmenuscherm scheidt van het daadwerkelijke spel. De hoofdrolspeler, een kleine, volledig blauwe humanoïde (nee, we zullen Garganella niet hoeven te verslaan in dit spel) heeft de taak om de Space Chefs te bevrijden uit de klauwen van een buitenaards ras met kenmerken die grotendeels lijken op die van de terrestrische konijnen. Om ze te verslaan, moet de speler op zijn lepel leggen en de vijanden rechtstreeks in de pot sturen. Zoals elke kok trouwens voor een konijn zou doen.

En juist in deze triviale analogie zit een van de sterke punten van Radical Rabbit Stew verborgen: het spel is verdomd stom. Van de presentatie van de verschillende bazen, om nog maar te zwijgen van hun uiterlijk, tot de namen die zijn gekozen voor de verschillende locaties en niveaus, tot de berichten die het spel rechtstreeks aan de speler reserveert door de vierde muur te breken, de titel slaagt er ALTIJD in om grijns een domme glimlach van het gezicht van degenen die het naderen.

Radical Rabbit Stew is verdomd stom

Il gevoel voor humor het reflecteert dan direct op de gameplay die door de ontwikkelaars is ingepakt. Wat kan een lepel met een handschoen ooit? Voorwerpen natuurlijk. Radical Rabbit is in feite een puzzelspel, maar met een sterke actieziel. Kent u de arcade hack & slash waarin de timing waarmee u de dienstdoende vijand raakt van fundamenteel belang blijkt te zijn? Hier komt de titel overeen bijna ritmische component om milieupuzzels op te lossen. Dezelfde moeilijkheid van de laatste wordt vaak bepaald door het vermogen van de speler om de juiste actie op het juiste moment uit te voeren. Misschien ligt de oplossing voor de ogen van de speler: in feite hoef je alleen maar alle ketels in het diagram te vullen door een konijn-NPC erin te lanceren om het niveau en de voortgang te voltooien. Bijna altijd zijn deze objecten zonder bijzondere problemen zichtbaar, maar de massa van de sprite die op het scherm beweegt, bereikt pieken die zo hoog zijn dat ze de speler een gezonde prestatiestress kunnen bezorgen. Om je te laten begrijpen hoeveel het spel een hectische connotatie kan aannemen, denk je gewoon dat in Radical Rabbit er geen timer is, maar je bent altijd onderweg alsof je een tijdslimiet hebt om te respecteren. Dit gebeurt omdat naar alle waarschijnlijkheid stilstaan ​​onvermijdelijk zou leiden tot game-over.

Gewoon hectisch

Om de solide ruggengraat van de gameplay, bijna serieel in het willen voorstellen het constant tijdens de voortzetting van het verhaal, verschillende elementen en upgrades zijn toegevoegd, beetje bij beetje geïntroduceerd, in staat om variatie te brengen in de manier waarop de speler erin slaagt "pit'De konijnen in elk patroon. Elk nieuw object komt overeen met een nieuwe uitvoerbare actie en terwijl je doorgaat in het avontuur worden nieuwe vijanden geïntroduceerd die worden gekenmerkt door een ander bewegingspatroon of door een andere actie die nodig is voor interactie met hen, waardoor het nooit saai kan worden om te entertainen met de spel in kwestie.

Door de hoeveelheid visuele input, verlichting en bewegende sprites was het nodig om een ​​waarschuwingsbericht op het titelscherm in te voegen. Voor meer gevoelige spelers is er echter de mogelijkheid om bepaalde effecten uit te schakelen die bijzonder vervelend kunnen zijn. Kortom, de grafische sector blinkt niet uit in artistieke richting, laat staan ​​verbaast met een nogal anonieme pixelart, maar slaagt er toch in om te verschijnen met betrekking tot producties uit hetzelfde budget dankzij de rijkdom aan details en effecten die constant op het scherm verschijnen.

De verschillende niveaus zijn onderverdeeld in verschillende spelwerelden, elk met zijn eigen visuele en gameplay-eigenaardigheden. Elk macrogebied (veel liefde voor Conny Agliand) wordt bemand door verschillende bazen, die na een groot aantal voltooide levels een uitstekende afleiding vormen. Het ontwerp van deze bijzonder stoere vijanden is bijna altijd perfect, zowel voor hoe ze zijn bedacht en ontworpen, als voor de uitdaging die ze met zich meebrengen. De baasgevechten zijn altijd afwisselend en bieden het juiste startpunt om beter te begrijpen wat het is de troefkaart, onverwacht bovendien door Radical Rabbit Stew.

Het algemene evenwicht in de moeilijkheidsgrafiek is gewoon subliem. Het videospel gemaakt door het kleine Zweedse softwarehuis slaagt erin om bijna altijd moeilijk te worden zonder ooit frustrerend te zijn, mede dankzij de beknoptheid van de regelingen. Sommige levels zijn moeilijk, maar de speler heeft altijd alle middelen om zijn doel te bereiken. De zorg bij het instrueren van de speler is, afgezien van enkele pieken in de moeilijkheidsgraad, misschien ongewenst en waarschijnlijk het resultaat van onervarenheid, verrassend, met de nadruk op duidelijk talent van de ontwikkelaars.

een echt kristallijn talent

Het applaus voor de jongens van Pugstorm houdt hier niet op. Wie schrijft u struikelde over een zeer ernstige bug in de loop van je eigen spel om je deze recensie aan te bieden. Een niveau voltooid dat de software direct werd afgesloten. Uitgaande van niet te weten of dit probleem alleen van invloed is op de Nintendo Switch-versie die we testen, verontschuldigden de ontwikkelaars zich zodra het incident was gemeld aan degenen die het verschuldigd waren en verzekerde me dat deze bug met het oog op de eerste dag zou worden opgelost, hebben een speciale video gemaakt om me de juiste manier te laten zien om het level te voltooien zonder verschillende crashes Petje af, hoewel in ieder geval (en hier moet het onderstreept worden) een vrijgave van beoordeling voldoende zou moeten zijn, hoe te zeggen, definitiva.

'Eh ... wat is er aan de hand man?'

 

Om het pakket compleet te maken, noteer echter niet van marge maar van absoluut belang, twee extra modi. De eerste is de onvermijdelijke multiplayer-modus. In radicale Rabbit Stew is het mogelijk om een ​​aantal lokale multiplayer-schema's aan te pakken (maximaal 4 gebruikers tegelijkertijd), waarbij het nodig is om zoveel mogelijk konijnen in een gigantische pot te gooien. Onnodig te zeggen dat de speler met de hoogste score tot kampioen wordt gekroond. Eenvoudig maar absoluut effectief.

De tweede en laatste extra modus is descenario-editor. Deze modus zou een aparte discussie verdienen, ware het niet vanwege het gebrek aan gemak in de interface. Waar Nintendo-spelers wat hebben geleerd "reglement”Functioneel met de verschillende Mario Makers, probeert Radical Rabbit een volledige editor aan te bieden door eenvoud op te offeren. Zonder teveel rond te gaan, tevergeefs proberen de objecten op de juiste positie te positioneren, ze ongemakkelijk te moeten roteren door de cursor erover te slepen, wat ondertussen een voorbeeld laat zien van het geselecteerde object dat een vervelend duplicatie-effect veroorzaakt, geeft heel snel tot verveling. Jammer, maar misschien was het gewoon te veel gevraagd.

radicaal konijn

Radical Rabbit Stew is dan ook geen meesterwerk, maar het werkt (bijna altijd) en is leuk. Dit is genoeg voor promoot het als een absoluut aanbevolen titel om een ​​paar momenten van ontspanning door te brengen tijdens deze niet al te zwoele zomer, misschien in gezelschap van een kleine Nintendo Switch, net als ik. Wat zeker is, is dat Ik zal u op de hoogte houden van de situatie van de door de ontwikkelaars beloofde patch om de instabiliteit te verhelpen die de titel aantast in de versie die we hebben getest. Als de situatie niet verandert, zou mijn absoluut positieve kritiek zelfs kunnen keren.