Een van de redenen waarom Xbox werd gezien als "inferieur" aan PlayStation, vooral in Japan, waar de Microsoft-console altijd heel weinig verkoopt, is te wijten aan de slechte ondersteuning van Japanse softwarehuizen. Gelukkig zal dit ding met Xbox Series X veranderen, althans van wat ik heb geleerd van de woorden van Phil Spencer.

Het hoofd van de Xbox-divisie heeft inderdaad verklaard dat Microsoft daar een definitief plan voor heeft herbouw het vertrouwen van Japanse ontwikkelaars, die we al op 23 juli kunnen verifiëren. Dit zijn van hem woorden:

“We weten dat er nog werk aan de winkel is om het vertrouwen van de Japanse ontwikkelingsteams te herstellen, maar ik ben trots op wat we op 23 juli zullen laten zien. We hebben ook een stappenplan om rechtstreeks met Japanse softwarehuizen aan grote Xbox Series X-games te werken. In de toekomst zul je er veel over horen. ”

Dingen lijken te veranderen in vergelijking met het verleden: met Xbox Series X wil Microsoft focus ook sterk op het land van de rijzende zon. Het vertrouwen van Japanse softwarehuizen en -diensten zoals Project XCloud zou het doelwit kunnen raken.