Dat Nintendo haar merken hoog in het vaandel heeft staan ​​en daar conservatief tegenover staat, is niets nieuws. Als we dan over het universum praten "Mario'U hoeft zelfs niet te discussiëren. De besnorde loodgieter is waarschijnlijk een van de meest herkenbare merken ter wereld waar het om gaat beslist restrictief beleid richting ontwikkelaars (ook intern) die willen werken aan nieuwe titels. Paper Mario: The Origami King is geen uitzondering.

De producent van de zojuist op de markt gebrachte titel, Kensuke Tanabe, heeft dat inderdaad gedaan onthuld dat de Kyoto-samenleving altijd strenge beperkingen heeft opgelegd aan het gebruik van personages en inwoners van het Mushroom Kingdom. Deze kosten zouden ook op eventuele nieuwe NPC's vallen.

“Sinds Paper Mario: Sticker Star hebben we de personages van het Mario-universum niet kunnen wijzigen of originelen kunnen maken die daarmee rechtstreeks zijn verbonden. Dit betekent dat als we geen personages gebruiken die al bekend zijn voor de bazen, we nieuwe moeten maken met ontwerpen die helemaal niet betrokken zijn bij wat al bekend is, precies zoals we bijvoorbeeld deden met Olly. "

Hoewel dit allemaal absoluut begrijpelijk is, zou het merkwaardig zijn om er sporadisch iets van te kunnen zien plotwending of inzicht op personages die al tientallen jaren bekend zijn.